2011-10-07 09:06Pressmeddelande

VM I AMERIKANSK FOTBOLL 2015 TILL SVERIGE – STOCKHOLMSARENANS FÖRSTA STORA INTERNATIONELLA MÄSTERSKAP KLART

Stockholmsarenan står som värd för VM i amerikansk fotboll 2015, det står klart när det första internationella mästerskap som knutits till arenan presenteras. Satsningen på sporten innebär också att SM-finalen, med start 2013, kommer att spelas på arenan.

När byggandet av Stockholmsarenan närmar sig halvtid kommer mer information om de evenemang som kommer att äga rum i arenan. I veckan blev det klart att VM i amerikansk fotboll kommer att spelas i den nya arenan 2015.

-           The International Federation of American Football är hedrad att i och med VM 2015 vara ett av de första stora mästerskapen som Stockholmsarenan kan presentera. Den här oerhört viktiga turneringen för amerikansk fotboll innehåller rekordmånga länder, 12 stycken, och de bästa spelarna i världen. Den nya Stockholmsarenan är den perfekta platsen för kampen om världsmästartiteln, säger Tommy Wiking, ordförande i International Federation of American Football.

Tillsammans med International Federation of American Football kommer man också att arbeta för att öka intresset för sporten. En del av den satsningen innebär att SM-finalen 2013-2015 kommer att spelas på arenan samt att man även i fortsättningen kommer att livesända finalen i Super Bowl från Annexet, så kallad public viewing.

Högre krav ställs på att dagens arenor på kort tid ska kunna förändras efter behov. Stockholmsarenan blir därför en multifunktionsarena som kommer att rymma alla typer av evenemang, från sport till musik och nöje. På kort tid ska arenan gå från att vara en idrottsarena till att kunna ta emot världsartister. Det skjutbara taket ger flexibilitet och möjliggör att Stockholmsarenan kan användas både som inom- och utomhusarena. Arenan har plats för 30 000 fans under idrottsevenemang och man räknar med att intresset för VM-biljetterna i amerikansk fotboll kommer att vara stort, både i Sverige och internationellt.

-           Vi är oerhört glada att kunna bekräfta Stockholmsarenans första internationella mästerskap. Den här typen av evenemang besöks av många utländska turister som förutom biljettintäkter spenderar pengar på mat, transport, shopping och nöjen och därigenom bidrar till intäkter till staden, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Om VM i amerikansk fotboll 2015

12 länder från hela världen kommer under 10 dagar att delta

Totalt kommer 18 matcher att spelas

Man räknar med att sälja cirka 300 000 biljetter

Mästerskapet TV-sänds till 50 miljoner människor världen över

800 medier från de 12 deltagande länderna förväntas bevaka mästerskapet

För mer information, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
marie.lindqvist@globearenas.se , tel 08-600 93 52

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (våren 2013), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com

Om The International Federation of American Football (IFAF)

IFAF organiserar de 62 länder på sex kontinenter som utövar sporten och arbetar för att utveckla och sprida sporten globalt. I alla delar av världen, från Australien och Österrike till Nicaragua och Nigeria tävlar ett ständigt ökande antal idrottsmän under IFAF: ledning. I sin strävan efter den Internationella Olympiska Kommitténs (IOK) erkännande har IFAF beviljat medlemskap till sitt första förbund på den afrikanska kontinenten, gett kvinnor ökade möjligheter i ledande roller och på fotbollsplanen, och fortsätter att ge sina medlemmar möjligheter att utveckla sporten på både barn- och ungdomsnivå.

www.IFAF.org eller www.Facebook.com/IFAF.org


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.