2018-05-16 13:04Pressmeddelande

Världsvattenveckan till Tele2 Arena 2019

Världsvattenveckan, världens främsta konferens om vatten, flyttar nästa år till Tele2 Arena. Stockholm Live blir partner till veckan som sedan 1991 arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI). SIWI, som märkt ett kraftigt ökat intresse för vattenfrågorna, gör flytten till Tele2 Arena för att låta formatet för konferensen växa och rymma både fler besökare och utställare.

Avtalet mellan SIWI och Stockholm Live löper på fem år med start 2019.

- Vi skapar nu bokstavligen en större arena för en av vår tids största globala utmaningar och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla den här konferensen på Tele2 Arena, säger Torgny Holmgren, vd på SIWI.

Sedan 1991 har världens ledande vattenexperter, näringsliv, frivilligorganisationer, kungligheter och politiker samlats under en vecka i Stockholm för att diskutera de globala vattenutmaningarna. Under veckan delas också ett antal priser ut, däribland det prestigefulla Stockholm Water Prize. Med flytten till Tele2 Arena ska evenemanget bli mer inkluderande och rymma besökare, samtidigt som det blir möjligt att skapa större ytor för nätverkande och utställningar.

- Vi är väldigt glada och stolta över att SIWI väljer Tele2 Arena som mötesplats för sitt otroligt viktiga evenemang med besökare från hela världen. Det är extra kul att SIWI ser potentialen i våra större arenor som en naturlig plats för en stor konferens som denna, kommenterar Marie Lindqvist, vd på Stockholm Live.

Världsvattenveckan kommer att äga rum på Tele2 Arena i augusti 2019.

 

För mer information, kontakta Daniel Stålbo, Marknads- och kommunikationsdirektör Stockholm Live: 073 - 377 59 52

Rowena Barber, Senior Communications Manager SIWI: 072 - 050 60 39

 

Om SIWI och World Water Week

Stockholm International Water Institute (SIWI) är ett internationellt, Stockholmsbaserat vatteninstitut som verkar för ökad forskning och medvetenhet om globala vattenfrågor. Institutet sammanför vetenskappolitik och praktik kring hållbara lösningar för användning och förvaltning av världens vattenresurser. World Water Week har ordnats varje år sedan 1991 och samlar ungefär 3300 forskare, experter, näringslivsföreträdare och beslutsfattare från hela världen. En av höjdpunkterna under veckan är utdelningen av världens mest prestigefyllda vattenpris, Stockholm Water Prize, med kung Carl XVI Gustaf som beskyddare. World Water Week äger rum i slutet av augusti varje år.

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.