2019-08-26 13:24Pressmeddelande

Världens största e-sportturnering till Ericsson Globe 2020

Världens största e-sportturnering till Ericsson Globe 2020

 

Nästa år välkomnas den 10:e upplagan av världens största e-sporttävling The International Dota 2 Championhips till Stockholm och Ericsson Globe. Det blir första gången sedan 2011 som den prestigefulla tävlingen äger rum i Europa och valet av Stockholm för turneringens 10-årsjubileum är förstås speciellt, eftersom några av de tidiga tävlingarna i turneringens historia ägde rum här.

 

– Vi är glada och hedrade att vi i global konkurrens lyckats få detta prestigeevenemang till Stockholm och Ericsson Globe för sitt 10-årsjubileum, och extra kul är det att e-sportvärldens blickar än en gång får riktas mot vår huvudstad, kommenterar Marie Lindqvist, vd Stockholm Live.

 

Årets upplaga av tävlingen som avgjordes i Shanghai i helgen hade rekordsumman 350 miljoner SEK i prispotten, vilket gör tävlingen till den e-sporttävling med den högsta prissumman. Arrangör av tävlingen och tillika ägare av spelet är Valve.

 

Tävlingen The International Dota 2 Championhips går av stapeln i augusti 2020. Information om biljettsläpp kommuniceras senare.

 

Om Dota 2

Dota 2 är ett strategispel där varje lag består av fem spelare. Varje match tar mellan två till tre timmar och matchvinnare är den som är bäst av tre ”perioder”. 18 lag kommer att kvalificera sig till tävlingens huvudarrangemang 2020 och vinnare kommer att vara den som är bäst av finalens fem perioder.

 
För mer information, kontakta Daniel Stålbo Stockholm Live på 073-377 59 52

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.