2014-12-19 12:51Pressmeddelande

TELE2 ARENA UTSEDD TILL ÅRETS IDROTTSARENA I SVERIGE

Tele2 Arena har utsetts till Årets idrottsarena i Sverige i tidningen Sport & Affärers summering av sportåret 2014. I motiveringen nämns bland annat de bägge hemmalagens möjlighet till kraftigt ökade publiksnitt samt rollen Tele2 Arena haft för både Stockholms och Sveriges besöksnäring under året. 

- Det här är en väldigt rolig och fin utmärkelse som vi uppskattar väldigt mycket. Vi har haft ett riktigt bra idrottsår på arenan med våra starka hemmalag och vi ser fram mot nästa år som kommer bli ännu mer spännande – det börjar direkt i januari med UFC Fight night, fortsätter med Bandyfinalen och sen självfallet allsvenskan med bland annat 4 derbyn hos oss. Sen är det ju extra kul att vi nu kan komplettera vår tidigare internationella utmärkelse för Venue of the year med Årets idrottsarena i Sverige, säger Marie Lindqvist, VD Stockholm Globe Arenas.  

Sport & Affärers motivering till Tele2 Arenas utmärkelse som Årets Idrottsarena i Sverige 2014 lyder:

”En modern och flexibel arena med internationell status som ändå upplevs intim och med VIP-utrymmen som matchar nutidens krav. Hemmaarena för Djurgården och Hammarby som genom flytten till till arenan höjt sina respektive publiksnitt till över 15 000/match. Tog hem bandyfinalen 2015. Goda kommunikationer och genom Globen City närhet till restauranger, shopping och utbud för hela familjen som skapar mervärden för besökarna. En viktig motor för Stockholms och Sveriges besöksnäring”.

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor närmare 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.