2013-06-28 10:24Pressmeddelande

TELE2 ARENA – STOCKHOLMARNAS ARENA

Tele2 Arena är stockholmarnas arena. Hit är alla välkomna, här är alla delaktiga – det är en plats för fest och glädje. Arenan ska vara en mötesplats för stadens invånare och besökare. Här kommer evenemang inom idrott, nöje och kultur att arrangeras och dela på utrymmet på lika villkor.

 

Stockholms Stad har byggt Tele2 Arena, Stockholm Globe Arenas driver verksamheten och har ett antal olika hyresgäster, för olika typer av evenemang. Två av hyresgästerna är Djurgården och Hammarby som bägge kommer att ha Tele2 Arena som hemmaplan.

 

I samband med en rutinsökning i går upptäcktes ett misstänkt föremål strax utanför arenan av Tele2 Arenas säkerhetspersonal. Polis tillkallades och det kunde senare konstateras att det rörde sig om en skarpladdad bomb. Det testevent som skulle genomföras under kvällen ställdes in. Brottsrubriceringen är nu förberedelse till mord.

 

Vi vill vara mycket tydliga med att vi inte accepterar några former av hot eller våld och att vi givetvis har ett stort ansvar för att stävja en sådan utveckling. Vi har ingen förståelse för dem som av olika anledningar vill förhindra verksamheten vid arenan. Vi kommer att arbeta tillsammans för att uppnå vårt gemensamma mål, att Tele2 Arena är alla stockholmares arena. Vi är också helt eniga om hur vi går vidare.

 

•         Verksamheten fortsätter som planerat. Vi undersöker möjligheterna att genomföra de inplanerade testeventen.  

 

•         Den testmatch som ställdes in kommer att genomföras i den mån det är tidsmässigt möjligt.

 

•         Den första fotbollsmatchen kommer att spelas som planerat 20 juli.

 

•         Säkerheten fortsätter att vara mycket god och högt prioriterad, vi tillämpar en säkerhetsstandard som ligger över svensk nivå. Det gäller samtliga evenemang på arenan. Alla stockholmare ska känna sig välkomna till och trygga i Tele2 Arena.

 

Tele2 Arena är en viktig pusselbit för evenemangsområdet och början på ett helt nytt kapitel för Stockholm. Vi är helt överens om hur vi tillsammans ska göra detta till alla stockholmares arena.

 

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd

 

Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas

 

Kent Hertzell, ordförande Hammarby Fotboll

 

Lars-Erik Sjöberg, t.f. ordförande Djurgården Fotboll


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.