2012-09-05 09:38Pressmeddelande

Tele2 Arena rekryterar från SBS TV – Anna Dahlin stärker upp organisationen ytterligare inför invigningen 2013Tele2 Arena rekryterar från SBS TV – Anna Dahlin stärker upp organisationen ytterligare inför invigningen 2013

Stockholm Globe Arenas har rekryterat Anna Dahlin som ny Partner Sales Manager med ansvar för Tele2 Arena. Anna kommer närmast från SBS TV där hon har arbetat med sponsrings- och konceptaffärer som produktchef. Anna har en gedigen bakgrund inom mediabranschen med fokus på försäljning och långsiktiga affärsrelationer.

- Det är en väldigt spännande tid att komma in i ett bolag som Stockholm Globe Arenas. Hela arenaområdet står inför stora förändringar och mitt fokus kommer att vara Tele2 Arena. 
Med Tele 2 Arena, som blir en scen och mötesplats i världsklass, kommer det skapas fantastiska möjligheter för både små och stora företag att på olika sätt nätverka och fördjupa relationen med sina kunder. Att få arbeta med Tele2 Arena och skapa affärer som ger lönsamma möten känns otroligt utmanande och inspirerande, säger Anna Dahlin. 

Anna kommer att tillhöra Stockholm Globe Arenas avdelning Sales & Business Development. Ett urval av nuvarande samarbetspartners är Tele2, Ericsson och Spendrups. 
- Nästa år slår vi upp dörrarna till evenemangsområdets senaste tillskott, Tele2 Arena. Det är en ny modern arena som inte har sin motsvarighet i Sverige. Det betyder också att möjligheterna till nyskapande samarbeten är enorma. Anna är rätt person, med rätt kompetens och nätverk för att leda arbetet med sponsorer och partners för arenan, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52 
Anna Dahlin, tel 0701 865 044 
 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se 

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles. www.aegworldwide.com 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.