2014-05-19 10:51Pressmeddelande

TELE2 ARENA GER PUBLIKEN NY TEKNIK FÖR MAXAD ARENAUPPLEVELSE - APP MED LIVESÄNDNING I MOBILEN OCH SOCIAL DELNING PÅ ARENANS STORSKÄRMAR

Som första arena i Europa ger Tele2 Arena besökarna tillgång till nya upplevelser på plats med bland annat livesändningar i mobilen. Via en ny app och tekniken StadiumVision Mobile integreras besökarens mobiltelefon med Tele2 Arenas system och revolutionerar evenemangsupplevelsen. Publiken kommer att kunna dela med sig av upplevelsen direkt via arenans storbildsskärmar, se livestatistik och rösta fram exempelvis matchens bästa spelare eller konsertens önskelåt.

 

Tele2 Arena blir först i Europa med att erbjuda sina besökare systemet StadiumVision Mobile via en helt ny app. Med den nya Tele2 Arena-appen får varje besökare möjlighet att själv bli en större del av den totala liveupplevelsen på plats.

– Tele2 Arena är en av världens modernaste arenor och med den här lanseringen befäster vi den positionen. Tillsammans med våra publikstarka fotbollslag Djurgården och Hammarby, våra konserter och våra övriga evenemang, får publiken en unik kombination av liveunderhållning och digitala verktyg för att vara med och forma den nya tidens arenaupplevelser, säger Ninna Engberg, vd på Stockholm Globe Arenas.

Varje besökare som laddar hem Tele2 Arena-appen omvandlar samtidigt sin mobil till en interaktiv TV och en social plattform för det som händer på arenan. Appen öppnar upp en helt ny värld med digitala möjligheter som involverar och engagerar publiken på sätt som inte har gjorts tidigare i Europa.

– Vi har byggt ett arenanät i världsklass som gör att 40 000 besökare kan ringa, använda Facebook, Instagram och Twitter vilket ger en starkare upplevelse. Genom vårt arenanät har vi skapat Sveriges mest sociala arena där publikens engagemang blir en del av den totala upplevelsen, säger Thomas Ekman, vd Tele2 Sverige.

StadiumVision Mobile är utvecklat av it-företaget Cisco och används i dag bland annat på Barclays Center i New York.

– Genom att använda våra tekniska lösningar förändrar Stockholm Globe Arenas och Tele2 läktarupplevelsen till en som är mer personlig, social och minnesvärd. Publiken kommer att kunna använda sina mobiler för att vara delaktiga i evenemanget vilket förstärker upplevelsen. Med Ciscos system för sport och underhållning är Tele2 Arena en av de mest tekniskt avancerade arenorna i världen och vi är stolta över det här samarbetet, säger Niklas Andersson, vd Cisco Sverige.

Första evenemanget med den nya tekniken på arenan blir onsdagens match mellan Djurgårdens IF och IFK Göteborg. Den uppdaterade Tele2 Arena-appen finns tillgänglig i App Store och Google Play från tisdag morgon.

Exempel på funktioner i Tele2 Arena-appen är:

  • Högkvalitativa livesändningar med upp till fyra olika kameravinklar direkt i mobilen.
  • Möjlighet att se repriser på upp till 30 sekunder.
  • Aktuell matchstatistik på storbildsskärmar på allsvenska fotbollsmatcher.
  • Social integration – via Twitter och Instagram kan besökarna publicera sina bilder och känsloyttringar på arenans storbildsskärmar genom utvalda hashtags.
  • Röstningsfunktion med liveresultat direkt i appen och på storbildsskärmarna. Publiken kan exempelvis rösta på matchens bästa spelare eller en önskelåt.
  • Möjlighet för arrangörer av evenemang att skräddarsy publikanpassade lösningar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Daniel Stålbo, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 0733-77 59 52

Malin Livhage, Presschef Tele2 Sverige, tel: 070-426 45 16

 

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 2 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa.  www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.