2016-05-24 12:32Pressmeddelande

Tele2 Arena får nytt gräs

I sommar kommer konstgräset på Tele2 Arena att bytas ut. Bytet sker enligt fastslagen underhållsplan. Tillsammans med Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll samt fastighetsägare SGAF har nytt gräs valts i form av ”Drop MTRX” från Unisport-Saltex.

Det nya konstgräset kommer att läggas in på Tele2 Arena under juni månad i år för att tidsmässigt stämma överens med det allsvenska EM-uppehållet. Drop MTRX, är ett konstgräs med Matrix fiberpositionering som gör konstgräset ännu mer naturtroget och är det gräs som till dags datum klarat FIFA's nya krav på konstgrässystem avseende kompaktering, som börjar gälla i januari 2017. Valet av konstgräs och tidsperiod för byte har skett i nära dialog med både Djurgården Fotboll, Hammarby Fotboll och fastighetsägaren SGAF.

- Vi är mycket nöjda med valet av nytt konstgräs som nu kommer att läggas in på Tele2 Arena under EM-uppehållet. Det har varit en bra dialog där vi har fått vara delaktiga från start till mål i val av underlag och tidsplan, säger Henrik Berggren, VD Djurgården Fotboll.

- Hammarby ser mycket positivt på bytet av konstgräset. Vår förhoppning och tro är att detta kommer att göra vår arena ännu bättre, säger Hammarby Fotbolls VD Henrik Kindlund.

Bytet av gräs kommer att ske under juni månad med start den 6 juni och vara klart innan 30 juni.

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas
Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Henrik Berggren, VD Djurgården Fotboll
Tel: 0709 421 381  Mail: henrik@dif.se

Henrik Kindlund, VD Hammarby Fotboll
Tel: 070 2566444  Mail: henrik.kindlund@hammarbyfotboll.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.