2012-09-06 09:39Pressmeddelande

Tele2 Arena får interiör i världsklass

Tele2 Arena kommer att kunna ta emot upp till 45 000 besökare och kommer att göra Stockholm och Globenområdet till Norra Europas ledande destination för nöje och evenemang. Tele2 Arena blir Sveriges modernaste arena med spektakulär arkitektur som är präglad av skandinavisk design. Valet av leverantör av inredningen är nu klart och föll på Input Interiör, Skandinaviens ledande fristående inredningsföretag. Anledningen var Input Interiörs helhetskoncept och breda sortiment.

Input Interiör är med och inreder Tele2 Arena från start och står för all interiör. En av de största satsningarna ligger på inredning av arenans premiumytor, som blir en unik kommunikationsplattform för relationsskapande och affärer.  Både utformning och design av premiumytorna är nyskapande och flera av koncepten är hela nya för den svenska marknaden. Interiöravtalet är slutet mellan Input Interiör och Stockholm Globe Arenas, som är driftbolaget för Tele2 Arena, Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Söderstadion. Stefan Gustavsson, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Stockholm Globe Arenas, är mycket nöjd över att kunna påbörja samarbetet med Input Interiör: 

- Stockholm Stad och Stockholm Globe Arenas har en tydlig vision. Stockholm ska bli ett centrum för evenemang i världsklass. För att förverkliga den visionen måste vi leverera upplevelser i världsklass. Besökarens upplevelse är vårt fokus och där spelar inredningen en mycket viktig roll. Input Interiör blir vår dedikerade partner för all inredning av alla våra arenor, vilket möjliggör ett långsiktigt och nära samarbete, säger han. 

Input Interiörs försäljningschef i Stockholm, Annie Engström, har stora förhoppningar om ett långt och nära samarbete som kommer att gynna arenans alla besökare:

-Tele2 Arenas besökare kan känna sig trygga med att vi bidrar med en upplevelse utöver det vanliga. Att vara med och bidra till att göra Sveriges huvudstad till en spelare i världsklass när det gäller evenemang och underhållning är givetvis en ära för oss. Tillsammans med Stockholm Globe Arenas får vi leverera inredning till de mest offentliga rummen i Stockholm. Ett samarbete där alla parter måste leverera högsta kvalitet, såväl vi på inredningssidan som arkitekten och andra påverkare. 
Första evenemanget på Tele2 Arena kommer att ske i juli 2013. Följ bygget på tele2arena.se. 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Annie Engström, Försäljningschef Stockholm Input Interiör 08-51 711 213 
Marie Lindqvist, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 08-600 93 52 

   

Om Input Interiör 
Input Interiör är Skandinaviens ledande fristående inredningskoncern med en unik kompetens inom inredning av kontor, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Input interiör finns på 21 orter med 22 kontor och har cirka 300 medarbetare och omsätter cirka 1 miljarder kronor.  Input Interiör har bland annat levererat inredning till Gamla Ullevi, Vattenfalls huvudkontor i Solna och nybyggda Radisson Blu Hotel i Uppsala. www.inputinterior.se

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som till exempel Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.