2018-02-20 13:58Pressmeddelande

Swedbank och stiftelsen Friends öppnar unik konstutställning på Friends Arena

dag premiärvisades den permanenta konstutställningen ”Se mig” på Friends Arena. Bakom utställningen står Swedbank, som är namnsponsor till arenan, tillsammans med stiftelsen Friends.

Utställningen består av 25 stycken bronsskulpturer föreställande barn i olika situationer utspridda runtom i arenans allmänna utrymmen.

 

Syftet med utställningen är att uppmärksamma de 60 000 barn som varje år utsätts för mobbning, och att vuxenvärlden behöver påminnas om att lyssna och se barnens behov.

 

Vi på Swedbank har varit stiftelsen Friends huvudsponsor i många år, och den här utställningen är ett viktigt nästa steg i att stötta deras arbete mot mobbning. Genom skulpturerna vill vi uppmana arenans besökare att gå från att vara en åskådare till att bli en vän, säger Johan Eriksson, externkommunikationschef på Swedbank.

 

Konstnären bakom verken är Maria Ängquist Klyvare som sedan tidigare arbetat med skulpturer och stormosaik för en rad offentliga miljöer såsom Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Hammarby Sjöstad och Rosendals Trädgård.

 

Det är en unik utställning som berör och ett bra initiativ som uppmärksammar den viktiga frågan om mobbning i samhället. Det är även en unik aktivering på en arena från vår partner Swedbank, tillsammans med stiftelsen Friends, med de 25 skulpturer som nu flyttar in på Friends Arena, säger Daniel Stålbo, Marknads- och kommunikationsdirektör på Stockholm Live.

 

 

För mer information, kontakta Daniel Stålbo på 073-377 59 52.

 

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.