2018-08-24 13:12Pressmeddelande

Sveriges mest besökta fotbollsarena fyller fem år

–5 miljoner besökare sedan starten för Tele2 Arena

Den 24 augusti 2013 invigdes Tele2 Arena officiellt och invigningen inramades av en konsert där Robyn, Lars Winnerbäck och Kent stod för musiken. Drygt 200 fotbollsmatcher senare kan arenan stoltsera med att vara den mest besökta fotbollsarenan i Sverige på årsbasis. 

Sedan starten har cirka fem miljoner besökare förutom fotboll också upplevt konserter med världsartister, bandyfinaler, innebandyfinal, freestyle motorcross och mycket annat på de totalt 300 evenemang som ägt rum på arenan hittills.

Den största andelen besökare är som sagt fotbollspubliken till de båda hemmalagen Hammarby IF och Djurgården IF. De över 200 spelade matcherna summeras i en målstatistik som överstiger siffran 500. 

Men arenan har också huserat ett antal nu smått legendariska konserter i form av bland annat Kent, Adèle, Avicii, Céline Dion, Rolling Stones, Justin Bieber, Kiss, Iron Maiden med flera. 

Mest besökta konserten var när Madonna lockade 40 557 åskådare i november 2014. Största enskilda evenemang stod Kents avskedsturné för, som fick 114 400 personer att komma till arenan under gruppens tre allra sista spelningar i karriären.

 

Fakta om Tele2 Arena

Tele2 Arena är en av världens mest moderna multievenemangsarenor med en kapacitet om drygt 30 000 sittande publik och 40 000 vid konserter. 2014 vann arenan The Stadium Business Awards i konkurrens med arenor som Madison Square Garden och Wembley. Tele2 Arena erbjuder en unik publikupplevelse eftersom det endast är sex meter från första bänkraden till sidlinjen, vilket ger en större närhet till själva upplevelsen. Arenans massiva konstruktion består av 210 meter långa takbalkar som håller upp det över 5 000 ton tunga taket.

För mer information, kontakta Daniel Stålbo, tel 073-377 59 52

 

Om Stockholm Live
Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen Sky View i Stockholm samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.