2011-01-25 09:47Pressmeddelande

SUPER BOWL KOMMER TILL SVERIGES STÖRSTA VARDAGSRUM – CHEERLEADERS, ÖL PÅ KANNA OCH BARBEQUE I ANNEXET

Natten mellan den 6 och 7 februari är det dags för ett av världens största återkommande evenemang – Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollens högsta liga NFL. Nu i helgen blev det klart att Pittsburgh Steelers möter Green Bay Packers på Cowboys Stadium i Texas. Tack vare modern teknik får fansen i Stockholm nu möjlighet att uppleva ett av världens stora evenemang på hemmaplan – i ett Live On Screen-evenemang!

Klockan 21.00 den 6 februari slås dörrarna upp till Annexet, som för kvällen ändrar skepnad för en Super Bowl-upplevelse på äkta amerikanskt manér inför finalmatchen mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers. På plats finns Cheer Leaders, det serveras öl på kanna och naturligtvis finns ett öppet kök där barbequegrillen är igång.  Finalen direktsänds på en 80 kvadratmeter stor bildskärm med start kl 24.00 och närmare Super Bowl-finalen på Cowboys Stadium i Dallas kan man inte komma om man inte åker dit.

- Liveevenemanget med Super Bowl görs i ett samarbete mellan Stockholm Globe Arenas och Mediatec. Så kallad Public Viewing är ett evenemangsformat som växer snabbt ute i världen och ger oss möjlighet att ta världens stora evenemang till den breda stockholmspubliken. Vi kommer satsa mer på den här typen av evenemang framöver, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Och stämning kommer det att bli! TV10 har sin livestudio i Annexet och på plats finns också SAFF, Sveriges Amerikanska Fotbollsförbund, som kommer att arrangera olika aktiviteter för besökarna. För underhållningen svarar Charlie King, artist och en av Stockholms hetaste DJ’s.

- Intresset för NFL och i synnerhet Super Bowl-finalen blir bara större och större i Sverige. Därför är det fantastiskt kul att vi nu kan samlas och dela upplevelsen i Stockholm. Natten mellan den 6:e och 7:e februari förvandlas Annexet till Sveriges största och häftigaste vardagsrum. Ska man se Super Bowl någon annanstans än i Dallas, så är det här, säger Fredrik Haraldson, Sveriges Amerikanska Fotbollsförbund (SAFF).

Kort om Super Bowl: 
Antal TV-tittare: 2010 slog Super Bowl all time high I antalet TV-tittare i USA, när närmare 107 miljoner såg finalen mellan New Orleans Saints och Indianapolis Colts. Man raderade då det 27 år gamla rekordet när det sista avsnittet av M.A.S.H. sändes. 
Arenan - Cowboy Stadium (Arlington, Texas). Invigd 2009 med en publikkapacitet på 80.000 fotbollsfans/110.000 konsertbesökare.

För mer information, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.