2011-12-15 10:12Pressmeddelande

SUPER BOWL DIREKTSÄNDS PÅ GIGANTISK STORBILDSSKÄRM – FÖRRA ÅRETS SUCCÉ ÄR TILLBAKA I ANNEXET

Natten mellan den 5 och 6 februari är det dags igen för ett av världens största återkommande evenemang – Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollens högsta liga NFL. Tack vare modern teknik får fansen i Sverige även i år möjlighet att uppleva ett av världens största evenemang på hemmaplan – i ett Live On Screen-evenemang.

Klockan 20.00 den 5 februari slås dörrarna upp till Annexet, som för kvällen ändrar skepnad för en Super Bowl-upplevelse på äkta amerikanskt manér inför finalmatchen. Med god mat och dryck, cheerleaders och teknik i världsklass utlovas en fotbollskväll utöver det vanliga.

Finalen direktsänds på en 80 kvadratmeter stor bildskärm med start kl 24.00 och närmare Super Bowl på Lucas Oil Stadium i Indianapolis, USA kan man inte komma om man inte åker dit.

-           Förra året blev en succé med 500 engagerade fans på plats och vi lovade dem redan då att göra det här till en tradition, säger Marie Lindqvist, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

Amerikansk Fotboll i Globenområdet är extra aktuellt just i år eftersom det tidigare i höst blev klart att Stockholmsarenan blir spelplan för VM i amerikansk fotboll 2015. Redan 2013 flyttar SM-finalerna in i den nya arenan för att börja bygga intresset för sporten i Sverige.

-           Intresset för NFL och i synnerhet Super Bowl blir bara större och större i Sverige. Därför är det fantastiskt kul att vi nu kan samlas igen och delar upplevelsen i Stockholm. Det här är ett led i satsningen att öka intresset för sporten i Sverige inför SM-finalerna och VM 2015 på Stockholmsarenan, säger Tommy Wiking, Ordförande i Svenska Amerikansk Fotbollsförbund (SAFF).

Mer information om evenemanget och biljettpriser finns på www.globearenas.se.

 

Kort om Super Bowl:

Super Bowl 2011 sågs av över 110 miljoner tv-tittare och innehar därmed tittarrekordet för en tv-sändning i USA. Green Bay Packers slog Pittsburgh Steelers i en rafflande final som utspelades i Cowboys Stadium i Arlington, Texas med en publikkapacitet på 80.000 fotbollsfans. Super Bowl 2012 spelas på Lucas Oil Stadium i Indianapolis. Vilka lag som möts i finalen är inte klart ännu.

Kort om VM i amerikansk Fotboll i Stockholm 2015:

12 länder från hela världen kommer under 10 dagar att delta

Totalt kommer 24 matcher att spelas under 16 dagar

Man räknar med att sälja cirka 300 000 biljetter

Mästerskapet TV-sänds till 50 miljoner människor världen över

800 mediarepresentanter från över 50 länder förväntas bevaka mästerskapet

För mer information, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.