2013-08-25 10:30Pressmeddelande

SUCCÉINVIGNING FÖR TELE2 ARENA

Tidigare ikväll invigdes Stockholms nya arena, Tele2 Arena, officiellt inför en rekordstor publik på 39 714. För första gången någonsin spelade Robyn, Lars Winnerbäck och Kent på samma scen samma kväll. 

Invigningskalaset startade redan kl. 12.00. Tusentals Stockholmare och inrest publik samlades i hjärtat av Globenområdet för att se artistuppträdanden från Markoolio, Pernilla Andersson och Panetoz, samt träffa Djurgårdens fotbolls- och hockeylag, Hammarby Fotboll och AIK Hockey. Många passade även på att ta den fria rundturen inne i arenan för att få en försmak av kvällen. 

Sten Nordin, Finansborgarråd och Madeleine Sjöstedt, Kultur- och fastighetsborgarråd, Stockholms stad klippte bandet och förklarade arenan för invigd tillsammans med Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas. 

– Invigningen har varit en stor framgång. Att få dela den här kvällen med 39 714 personer och få se tre av Sveriges absolut främsta liveakter är en fantastisk upplevelse. Jag är glad och stolt över att få inkludera Tele2 Arena i Stockholm Globe Arenas arenafamilj, säger Ninna Engberg. 
   

Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa.  www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.