2012-06-08 09:32Pressmeddelande

Stockholmsarenan blir Tele2 Arena - Tele2 Arena blir en unik mötesplats för fans, artister och idrottare

Tele2 Arena blir Stockholmsarenans nya namn. Det står klart efter att Tele2 tecknat tioårigt avtal om att vara huvudpartner till arenan. Tele2 ska med sina tjänster bidra till att ytterligare förhöja och förlänga arenaupplevelsen för besökarna.

Tele2s satsning på att alltid ge kunderna det bästa erbjudandet tar ännu ett kliv när den nya superarenan Tele2 Arena invigs i Stockholm sommaren 2013.  Just nu pågår arbetet med att utveckla koncept som kopplar samman liveupplevelser med mobila tjänster.

- Det känns oerhört inspirerande med Tele2 Arena. För oss är det här en naturlig satsning att möta våra kunder. Som operatör spelar vi en viktigare roll i och med att allt kopplas upp och kopplas ihop. Vi vet att ju mer våra kunder är online med sina mobiler desto mer vill de uppleva live, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige och fortsätter:

- Satsningen befäster Tele2s position att alltid stå för det bästa erbjudandet. Vi erbjuder redan idag våra kunder förköp av biljetter till de bästa evenemangen och nu tar vi det ytterligare ett steg genom att erbjuda alla besökare en unik och maximal arenaupplevelse. Vi ska jobba stenhårt så att alla känner sig välkomna till Tele2 Arena och får chansen att förmedla sina känslor via moderna mobiltjänster.

Tele2 Arena är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser, samt möjligheter för 40 000 besökare vid konserter. Arenan har ett skjutbart tak som gör att den fungerar för olika typer av evenemang – året runt. Tele2 Arena blir hemmaarena för både Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll.

Vi kommer ta arenaupplevelsen till en ny nivå. Att vi nu får utveckla detta tillsammans med Tele2 ger oss fantastiska möjligheter att erbjuda arenans besökare nya mobila tjänster som förenklar, förhöjer och förbättrar evenemangsupplevelsen, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas .

För mer information och bilder , vänligen kontakta: 
Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige, tel: 08-5626 40 00

Malin Mellberg, Presschef Tele2 Sverige, tel: 070-426 40 06

Marie Lindqvist, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 08-600 93 52

www.tele2arena.se 

             

TELE2 ÄR EN AV EUROPAS LEDANDE TELEKOMOPERATÖRER OCH TILLHANDAHÅLLER ALLTID DET BÄSTA ERBJUDANDET. Vi har 35 miljoner kunder i 11 länder. Tele2 erbjuder produkter och tjänster inom fast- och mobiltelefoni, bredband, datanät, kabel-tv och innehållstjänster. Ända sedan Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 har bolaget varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX sedan 1996. Under 2011 omsatte bolaget 41 miljarder kronor och presenterade ett rörelseresultat (EBITDA) på 11,2 miljarder kronor.

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, SkyView samt blivande Tele2 Arena (2013). Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. Prognosen för området när Tele2 Arena öppnar är 350 evenemang och drygt 2 miljoner besökare årligen. Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.