2018-09-13 13:13Pressmeddelande

Stockholm Live utökar samarbetet med Operakällaren på Friends Arena

- Ska bli bäst i Europa på arenamat med helt nya koncept

Nu utökas samarbetet mellan Operakällaren och Stockholm Live, vilket innebär att från den 1 september 2018 ansvarar Operakällaren, genom dotterbolaget Operakällaren AT, för all mat- och dryck på arenan. Ambitionen är att erbjuda ett mer varierat utbud i den publika delen av arenan med olika matkoncept som sammantaget ska tilltala den breda publiken. Sedan tidigare ansvarar Operakällaren för mat och dryck i arenans premiumytor samt även till arenans konferensverksamhet. 

- Vår ambition är att vara den bästa arenan i Europa avseende mat, kommenterar Abbe Ibrahim, vd på Operakällaren. Tanken är att besökaren ska kunna komma hungrig till arenan och här hitta något riktigt gott att äta, och därför satsar vi på att ha ett varierat utbud som vi tror ska tilltala de flesta.

Övertagandet innebär att utseende och utformning av de befintliga kioskerna i arenan successivt kommer att förändras till ett antal matställen, med olika inritning där det övergripande konceptet är ”street food”.

Befintligt utbud med folköl, korv, popcorn, fikabröd och godis kommer att finnas kvar vid sidan av det utökade sortimentet.

- Det känns oerhört spännande att få fortsätta att utveckla matkonceptet på Friends Arena tillsammans med Operakällaren, säger Samuel Laulajainen, konceptansvarig på Stockholm Live. Vi jobbar hela tiden med att höja helhetsupplevelsen i arenorna, där mat och dryck är en central del.

Utvecklingen och förändringen påbörjas successivt under hösten och ett första koncept väntas vara klart under första kvartalet 2019.

 

För mer information, kontakta:
 

Daniel Stålbo, Marknads- och kommunikationsdirektör Stockholm Live, 073-377 59 52

Abbe Ibrahim, vd Operakällaren, 070-826 37 80

 

Om Stockholm Live
Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen Sky View i Stockholm samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.