2024-04-24 06:00Pressmeddelande

Stockholm Live storsatsar på mat och dryck i egen regi

Stockholm Live, en del av ASM Global, tar över driften av alla restauranger, kiosker och barer på bolagets arenor i Stockholm och Solna. Målsättningen är att utveckla arenaupplevelsen där mat och dryck blir ett ännu viktigare inslag. Dessutom förstärks mötes- och konferenserbjudandet där bolaget blir en helhetsleverantör.

Övergripande ansvarig för mat och dryck är David Laturnus som nyligen anslutit till Stockholm Live som Food & Beverage Director Nordic. David Laturnus har lång erfarenhet från hospitalitybranschen där han tidigare varit vd för koncernen Five Moments och haft samma roll för Operakällaren Arena Team.

– Mat och dryck är en central del på alla våra arenor och avgörande för ett lyckat arrangemang. När vi nu tar över driften i egen regi på alla arenor är det med ambitionen att maten och drycken i sig ska vara en viktig anledning till att besöka våra arenor, säger David Laturnus.

Stockholm Live har sedan tidigare ansvarat för mat och dryck på Södra Teatern. I och med övertagandet av restauranger kiosker och barer även på Friends Arena, Tele2 Arena, Avicii Arena, Hovet, och Annexet blir Stockholm Live/ASM Global en av de av de största leverantörerna av mat och dryck i Norden. Stort fokus kommer läggas på att öka andelen vegetariska och veganska alternativ samt på att minska andelen rött kött. I kombination med att erbjuda säsongsanpassade menyer och jobba cirkulärt från tillredning till avfallshantering ska Stockholm Live minska klimatpåverkan inom mat och dryck.

ASM Global driver fler än 350 arenor, stadions och teatrar runt om i världen och har stor vana vid att vara en mat- och dryckesleverantör. De erfarenheterna i kombination med ett mycket kompetent lokalt team gör att vi känner oss trygga i att fortsätta utveckla mat och dryck upplevelserna och möta våra gästers behov av ett mer anpassat erbjudande, säger Marie Lindqvist, Senior Vice President Operations Europe, ASM Global, 

De ca 3,5 miljoner som varje år besöker arenorna i Stockholm erbjuds mat och dryck från ca 140 kiosker, 65 barer, 4 restauranger och 134 loger och lounger. Dessutom arrangeras över 30 bankettmiddagar årligen i samband med konferenser, galor och företagsevent, exempelvis Idrottsgalan, Grammisgalan, Årets Kock och vinterkonferensen för Strawberry.

Planen är att nu satsa ännu mer på att anpassa och utöka utbudet efter målgruppers önskemål och budget. Exempelvis genom familjeerbjudanden, kompispaketeringar och olika happy hour erbjudanden samt med exklusiva paketeringar av mat och dryck.

Stockholm Lives arenor är idag en populär plats allt ifrån små möten för ett fåtal personer till stora mässor och galamiddagar med upp till 6000 sittande gäster. Givet den infrastruktur och personalresurs som Stockholm Live nu får med sitt fokus på mat och dryck kommer bolaget även att vidareutveckla sitt mötes- och konferenserbjudande.

– God mat- och dryck är viktiga delar för att skapa framgångsrika möten. I kombination med de unika möjligheter för evenemang som våra olika arenor erbjuder kommer vi satsa ännu mer på området där vi blir en helhetsleverantör av konferenser, förklarar David Laturnus.

Med mat och dryck i egen regi blir Stockholm Live också en stor arbetsgivare inom det här området. Med 45 heltidsanställda och hela 6000 timanställda inom hospitalitydelen är det många, inte minst unga personer som har sitt första arbete på Stockholm Live.

Vår personal spelar en avgörande roll i hela arenaupplevelsen genom sitt fokus på service och kundnöjdhet. Många är de som kommer skriva Stockholm Live som sin första arbetsplats på sitt CV och då är det extra viktigt att vi jobbar hårt med att både rekrytera och underhålla den bästa kompetensen, bland annat genom en egen akademi inom service och gästbemötande. Vi ska vara den bästa arbetsgivaren i Norden när det kommer till hospitality, avslutar David Laturnus.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3,5 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 350 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.