2021-07-02 08:15Pressmeddelande

Stockholm Live ny operatör av Södra Teatern och Mosebacketerrassen

Stockholm Live är från den 1 juli ny operatör av Södra Teatern och Mosebacketerrassen. Stockholm Live, som är en del av ASM Global, har skrivit ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsägarna, bröderna Jakob och Mattias Johansson, för drift av de ikoniska evenemangsscenerna, restaurangen, nattklubben samt terrassen på söders höjder.

- Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att ta över driften av historiska Södra Teatern. Det är en väldigt fin verksamhet som utvecklats mycket de senaste åren både via den omsorgsfulla renoveringen av fastigheten och med nya människor på plats. Det är en unik destination i Stockholm, det finns ju till exempel ingen bättre plats att i sommar se EM-finalen i fotboll, Pride-festivalen eller spelningar med Albin Lee Meldau, Petter eller Weeping Willows, än på Mosebacketerrassen, säger Andreas Sand, VD för Stockholm Live.

Stockholm Live driver sedan 2008 arenorna Avicii Arena (fd Ericsson Globe), Hovet och Annexet i Johanneshov. 2010 tillkom även turistattraktionen Skyview på utsidan av Avicii Arena. 2013 blev bolaget även operatör av Tele2 Arena från dess öppnande och 2017 övertogs även driften av Friends Arena i Solna. Södra Teatern blir nu Stockholm Live’s och ASM Global´s sjätte evenemangsarena i Stockholm. ASM Global driver sedan länge många klassiska teatrar världen över såsom Ashe Auditorium i Miami, Santander Performing Arts Center i Reading, Bridgewater Hall i Manchester med flera.

- Allt vi gör handlar om att ge stockholmarna bra evenemangsupplevelser och för detta passar Södra Teatern väldigt bra in med vår övriga verksamhet i Stockholm och Solna. Södra Teatern är idag en väldigt fin verksamhet och vi har inga tankar på att ändra en massa saker. Men med vårt internationella nätverk och erfarenhet och av att driva klassiska teatrar inom ASM Global så hoppas vi att vi kan stötta den fortsatta utvecklingen av Södra Teatern och presentera nya saker för Stockholm tillsammans, fortsätter Andreas Sand.   

Södra Teatern byggdes 1852 och är en av Sveriges äldsta aktiva teatrar. Teatern ägdes fram till 2018 av Riksteatern. År 2018 sålde Riksteatern verksamheten i driftsbolaget Södra Teatern AB samt hela fastigheten till bröderna Jakob och Mattias Johansson, som renoverade fastigheten under 2 år. Det nya avtalet för driften av Södra Teatern innebär nu att fastighetsägarna säljer vidare driftsbolaget Södra Teatern AB som blir ett helägt dotterbolag till Stockholm Live AB, som då även blir operatör av Södra Teatern med dess 5 scener, 5 barer, restaurang samt kända Champagnebaren och Mosebacketerrassen med uteservering.

Nuvarande VD för Södra Teatern, Samuel Laulajainen, med historik inom Stockholm Live där han tidigare var ansvarig för mat och dryckesoperatörerna, kvarstår som VD för verksamheten.   

Mer information om Södra Teatern och Mosebacketerrassen finns på www.sodrateatern.se. Mer information om Stockholm Live finns på www.stockholmlive.com.

 

För ytterligare information:
Stockholm Live; Daniel Stålbo, Marknadsdirektör, tel 08-600 91 05 (pressnummer)


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna och Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 300 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över, från Aberdeen och Anchorage till Sydney och Stockholm. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.