2019-10-01 13:28Pressmeddelande

Stockholm Live går in i ny global koncern när AEG Facilities och SMG gemensamt bildar ASM Global

AEG Facilities, ett bolag inom Anschutz Entertainment Group (AEG) och SMG, ett stort globalt bolag specialiserat inom arenadrift, ägt av investmentbolaget Onex, går samman och bildar ett gemensamt bolag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor. Det nya bolaget vid namn ASM Global driver och utvecklar idag över 300 arenor, teatrar och kongressanläggningar runtom i världen, däribland de arenor som Stockholm Live ansvarar för driften av i Sverige.

Bob Newman, tidigare vd och koncernchef för AEG Facilities, har utsetts till vd och koncernchef för det nya ASM Global.

– Genom att förena våra erfarenheter skriver vi ett nytt kapitel i branschen och vi har som mål att sätta en ny standard för att skapa och leverera upplevelser till våra besökare genom våra fantastiska arenor och anläggningar, kommenterar Bob Newman. 

 

För mer information kontakta:

Michael Roth

VP, Communications

mroth@aegworldwide.com

+1 213.742.7155 (kontor LA, USA)

+1 310.308.7684 (mobil LA, USA)

Om ASM Global

ASM Global är en ledande global aktör inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor. Företaget har bildats genom en sammanslagning av AEG Facilities och SMG, två världsledande aktörer inom drift och utveckling av evenemang och arenor.  Med hjälp av mer än 60,000 anställda driver ASM Global idag över 300 arenor på fem kontinenter. För mer information se www.asmglobal.com.

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. ASM Global har drygt 60 000 medarbetare och driver över 300 arenor fördelade på fem kontinenter. För mer information se www.stockholmlive.com samt www.asmglobal.com.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.