2018-06-06 13:08Pressmeddelande

Stockholm Hockey Week är tillbaka i augusti

Stockholm Live och Djurgården arrangerade förra året Stockholm Week tillsammans. Veckan bestod av utbildningar, allmänhetens åkning, läger samt en stjärnfylld All Star-match. Nu är det klart att Stockholm Hockey Week kommer tillbaka i augusti.

– Vi är exalterade att få göra det en gång till. Syftet är att det ska vara ett återkommande evenemang som manifesterar och tydliggör stockholmshockeyn och dess framgångar. Ambitionen är att ekonomiskt samla in pengar och stärka Stockholmshockeyn och göra den mer tillgänglig, säger K-G Stoppel.

En av spelarna som var med under Stockholm Hockey Week förra året och som även kommer att vara med denna gång är VM-guldmedaljören och Stanley Cup-mästaren Patric Hörnqvist.

– Jag tycker det är jättekul för våra ungdomar och hockeyfansen i Stockholm att de får se alla NHL-spelare och djurgårdsspelare på nära håll. Jag har bara positiva minnen från förra året och hoppas det kommer bli ännu bättre det här året och att det blir en tradition framöver, säger Hörnqvist och skickar en hälsning en till alla ledare och föräldrar därute.

– Stockholmshockeyn betyder fruktansvärt mycket. Det finns många bra ledare och bra organisationer som får fram duktiga hockeyspelare. Utan dem hade man inte varit den man är idag, säger Hörnqvist, som för ett par veckor sedan var med och lyfte VM-bucklan inför 20 000 personer i Kungsträdgården.

Stockholm är en stor del av svensk ishockey. Huvudstaden har under lång tid levererat stjärnor till SHL, NHL och Tre Kronor. Men framförallt har Stockholmshockeyn tagit hand om barn och ungdomar som hittat glädje i motionen och en gemenskap i lagidrotten.

– Vi som förening, tillsammans med Stockholm Live, våra djurgårdsspelare och NHL-spelarna gör de här aktiviteterna för att Stockholmshockeyn ska bli ännu mer tillgänglig, säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.

– Genom att vara delaktiga i den här satsningen så hoppas vi kunna stötta så att fler stockholmare dels får upp ögonen för hockeyn som den stora arenasport den är, men också erbjuda alla möjligheten att pröva på, säger Marie Lindqvist, vd på Stockholm Live.

Veckan kommer bestå av träningar, föreläsningar, utbildningar och läger för att nå ut så brett som möjligt. Dessutom kommer Allmänhetens åkning att arrangeras i Ericsson Globe.

Nytt för i år är att själva All Star-matchen (som spelas lördagen den 25 augusti) kommer att avgöras i turneringsform. All Star Syd och All Star Nord samt Djurgården Nord och Syd möter varandra i en semifinal där vinnarna möts i en final. Matcherna kommer att spelas 1 x 20 minuter.

 

För mer information, kontakta:
Daniel Stålbo, Marknads- och kommunikationsdirektör Stockholm Live: 073 - 377 59 52

Mattias Lönngren, Kommunikationsansvarig DIF Hockey: 076-772 63 95

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang.För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.