2014-03-21 11:45Pressmeddelande

STOCKHOLM GLOBE ARENAS TECKNAR SAMARBETSAVTAL MED SKELLEFTEÅ KRAFT

Skellefteå Kraft och Stockholm Globe Arenas har tecknat ett samarbetsavtal i vilket Skellefteå Kraft blir officiell energipartner till Stockholm Globe Arenas arenaområde.

Parterna har tecknat ett treårigt samarbetsavtal där Skellefteå Kraft kliver in som officiell energipartner till Stockholm Globe Arenas. I och med avtalet blir även Skellefteå Kraft ny elleverantör till Stockholm Globe Arenas hela arenaområde.

-           Vi är glada att vi fått möjligheten att leverera el till Stockholm Globe Arenas och att vi får chansen att visa upp oss i norra Europas största evenemangsområde, säger Christoffer Svanberg, chef för affärsområde Marknad på Skellefteå Kraft.  

Stockholm Globe Arenas är med sina fyra arenor Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Tele2 Arena samt även turistattraktionen SkyView det största evenemangsområdet i norra Europa. För Skellefteå Kraft innebär avtalet elleveranser motsvarande ca 14 GWh/år.

-           Vi har under en period sökt efter en stabil och snabbfotad elleverantör till vårt stora område. Skellefteå Kraft passade in perfekt och vi är jättenöjda med att få in dem som energipartner och ser nu fram emot ett flerårigt samarbete med dem, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas AB.  

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: 08-600 93 52  
Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Christoffer Svanberg, affärsområdeschef Marknad Skellefteå Kraft 
Tel: 070-620 88 70 
Mail: christoffer.svanberg@skekraft.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 2 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa.  www.globearenas.se

 

Om Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter, med egna produktionsanläggningar för vindkraft, vattenkraft, värme och bioenergi. Verksamheten består av såväl teknisk utveckling som försäljning och leverans. Skellefteå Kraft har egna elnät och erbjuder energi- och underhållstjänster. Dessutom bedrivs verksamhet inom fastighetsuthyrning och bredband. Bolaget är helägt av Skellefteå kommun och 2012 var omsättningen 4,6 miljarder kronor. www.skekraft.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.