2014-03-12 11:44Pressmeddelande

STOCKHOLM GLOBE ARENAS TECKNAR SAMARBETSAVTAL MED INTERSPORT

Intersport och Stockholm Globe Arenas har tecknat ett samarbetsavtal i vilket Intersport blir officiell sportpartner till Stockholm Globe Arenas arenaområde.

Parterna har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med ambitionen att tydliggöra Stockholm Globe Arenas arenaområde som norra Europas största sport- och evenemangsområde. Centralt för avtalet har även varit att några av Sveriges mest framgångsrika idrottslag i både fotboll och ishockey spelar sina hemmamatcher i Stockholm Globe Arenas arenor.

– Intersport har som målsättning att stärka sin position och bli bäst på sport. Kopplingen till Stockholm Globe Arenas område och evenemang är ett viktigt steg i den satsningen, inte bara sett till Stockholmsområdet utan sett till hela Norden, säger Ulf Kinneson, VD på Intersport AB.

– Vi tycker självfallet att det är jätteroligt att få Intersport, med sin varumärkesprofil och sitt kunnande, som vår officiella sportpartner. Det befäster både vårt företag och vårt område som ledande inom evenemangsbranschen, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Samarbetsavtalet trädde i kraft den 1 mars 2014.

 

För ytterligare information

Daniel Stålbo, Marknads- & kommunikationschef, Stockholm Globe Arenas 
Tel: 08-600 93 52 
Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

 

Om Intersport 
Intersport bildades 1961 och är Sveriges största sportkedja med drygt 150 butiker. 2012 omsatte de svenska Intersport-butikerna 4,3 miljarder kronor. Intersport Sverige AB ingår i IIC-Intersport International Corp. - världens största sportkedja med fler än 5 430 butiker i 42 länder. Under 2012 omsatte Intersport-gruppen cirka 10.2 miljarder euro globalt.www.intersport.se

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 2 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa.  www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.