2011-04-01 09:01Pressmeddelande

STOCKHOLM GLOBE ARENAS NYA SÄKERHETSUTRUSTNING UPPTÄCKER BENGALER

Nu stärker Stockholm Globe Arenas upp säkerheten ytterligare i arenorna Hovet, Annexet, Ericsson Globe och Söderstadion. Nya metalldetektorer för inpassering ska identifiera oönskade föremål hos besökare. Detektorerna känner även av magnesium som finns i bengaler.

Inför premiären av fotbollssäsongen har Stockholm Globe Arenas investerat i senaste tekniken inom metalldetektorer för inpassering. Bågarna kommer att placeras vid entréerna och ger utslag på metall av alla de slag; metallkorken på en flaska, knivar, pistoler, rakblad. Bågarna ger dessutom utslag på magnesium som finns i bengaler. Det är också en av de viktigaste orsakerna till beslutet att införskaffa metalldetektorer.

- Vi har noterat ett ökat användande av bengaler. Bengaler har en brinntemperatur på över 2000 grader och en brinntid på cirka 60 sekunder. Det kan ge hemska brännskador till följd och hör definitivt inte hemma på fullsatta läktare. I synnerhet inte i inomhusmiljö med klädda stolar och sämre ventilationsmöjligheter, säger Michael Englund säkerhetschef Stockholm Globe Arenas

I dagsläget genomförs muddring på besökare vid de evenemang som anses kräva en högre säkerhetsgrad. Metalldetektorerna blir nu ett alternativ till muddring som av vissa kan uppfattas som känslig och integritetskränkande.  Det kommer också att finnas handdetektorer som effektiviserar och förenklar visitationen.

- Vår systerarena The O2 i London har använt den här typen av metalldetektorer under en längre tid med gott resultat. För oss är säkerheten för våra besökare alltid viktigast och vi är öppna för att prova ny teknik och nya metoder för att erbjuda hög säkerhet och slippa oönskade incidenter i våra arenor, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas

Premiär för användandet av metalldetektorer blir inför Allsvenskans första derby mellan DIF och AIK 4 april. Då lånar Stockholm Globe Arenas ut bågarna till Råsunda.

Metalldetektorer kommer därefter att användas efter riskanalyser inför varje evenemangen/match och i dialog med arrangör och myndighet.

För mer information, vänligen kontakta: 
Michael Englund, Säkerhetschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 12.

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles. 
www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.