2012-08-21 09:35Pressmeddelande

Stockholm Globe Arenas inleder nytt strategiskt samarbete med Stureplansgruppen – Avtal klart om ett 10-årigt samarbete

Efter en omfattande upphandling är det klart att Stureplansgruppen blir ny leverantör av all mat och dryck i arenorna Ericsson Globe, Hovet och Annexet. Avtalet är 10 år långt och innebär att Stureplansgruppen blir exklusiv leverantör i arenorna från och med 1 oktober 2012.

- Stureplansgruppen är en otroligt spännande samarbetspartner för oss. Vår ambition är att bli Norra Europas ledande destination för nöje och evenemang. Då behöver vi rätt samarbetspartners och Stureplansgruppen har imponerat med sin kunskap inom koncept och helhetsupplevelse. De är också ett etablerat namn inom svenskt restaurang- och nöjesliv med stor erfarenhet och känsla vad framtidens besökare vill ha. För oss känns det fantastiskt kul att få utveckla arenorna tillsammans med dem, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Stureplansgruppen är redan idag en samarbetspartner till Stockholm Globe Arenas genom dotterbolaget SPG Live som står bakom flera att de största festivalerna och artisterna inom elektronisk musik. De har bland annat arrangerat konserter med Avicii, Deadmau5 och Tiësto i Ericsson Globe och på Söderstadion.

- Stockholm har tagit greppet i evenemangsbranschen och utvecklingen i Globenområdet är väldigt spännande, därför vill vi vara med på den här resan tillsammans med Stockholm Globe Arenas och deras ägare AEG. Vi har presenterat planer för hur vi ska utveckla arenornas restauranger, barer och kiosker med koncept som är helt nya för arenavärlden. I tillägg kommer vi också att bidra med evenemangsinnehåll i form av konserter och shower, både som promotor och med egenproducerade evenemang, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.

Stureplansgruppen bildar i samband med detta ett nytt dotterbolag, Stureplansgruppen Arena Catering AB, VD blir Lena Snygg, som närmast kommer från Scandic Hotels, där hon har varit verksam som Hotelldirektör för bl a Scandic Continental och Scandic Park.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Lena Snygg, Stureplansgruppen Arena Catering AB, tel. 070-674 10 02

Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel. 076-773 93 52

 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView.  Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Metallica och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

 

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.