2012-11-02 10:47Pressmeddelande

Stockholm Globe Arenas inleder långsiktigt samarbete med X Factor

VARJE FREDAG UNDER HÖSTEN STÅR DELTAGARNA I X FACTOR PÅ ANNEXETS SCEN INFÖR EN STOR LIVEPUBLIK OCH DE ALLRA BÄSTA GÖR UPP I DEN STORA FINALEN DEN 7 DECEMBER.  MEN DET ÄR BARA BÖRJAN. FREMANTLE OCH STOCKHOLM GLOBE ARENAS HAR NYLIGEN TECKNAT ETT SAMARBETSAVTAL FÖR FLERA ÅR SOM SÄKERSTÄLLER PROGRAMMETS NÄRVARO I GLOBENOMRÅDET. 


-    Att vi skriver ett långsiktigt avtal med Fremantle visar vår gemensamma ambitionsnivå med produktionen och evenemangsområdet. Vi har som bekant fler arenor att tillgå, så vem vet, kanske ser vi finalen i nästa års X-Factor på en större scen inför en ännu större publik, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.    
Veckofinalerna kommer att bjuda på musikupplevelser från de tävlande, men också på internationella stjärnor. Ikväll gästas programmet av One Direction, som själva började sin karriär i den engelska versionen av programmet. 

X Factor är en av världens största tv succéer och har fört fram stjärnor som Leona Lewis, One Direction och Jedward. TV4 sänder nu den första svenska omgången, en storsatsning där den svenska artisteliten bestående av Andreas Carlsson, Orup, Marie Serneholt och Ison både agerar jury och står för coaching av deltagarna.

För mer information, vänligen kontakta: 
Johan Seidefors, tf. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel. 08-600 93 52 
 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.