2015-07-08 12:04Pressmeddelande

Stockholm Globe Arenas blir värd för Eurovision Song Contest 2016

Men det blir inte en arena som blir värd för Eurovision 2016. Utan fyra. Alla Stockholm Globe Arenas arenor i Globenområdet får värdskapet. - Vi har ett unikt evenemangsområde med fyra arenor på ett begränsat område. Det ska vi utnyttja och försöka göra Eurovision 2016 till något alldeles extra, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Globe Arenas.

Idag meddelade SVT att Stockholm blir värdstad för Eurovision Song Contest i maj 2016 och att Stockholm Globe Arenas med sina fyra arenor i Globenområdet kommer att stå värd för evenemanget. Det kommer att bli ett unikt evenemang där alla fyra av Stockholm Globe Arenas arenor; Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Tele2 Arena, används till ett evenemang samtidigt.

- Upplägget för nästa års Eurovision är något helt unikt och kommer att bli fantastiskt. Det är även unikt för oss då det är första gången någonsin som ett evenemang äger rum i alla våra fyra arenor samtidigt, säger Marie Lindqvist, och fortsätter:

- Det har varit ett pussel att få ihop det med våra andra bokningar men tack vare ett bra samarbete och stor lösningsorientering hos våra hemmaklubbar Hammarby och Djurgården, Live Nation och andra arrangörer så kan det nu bli verklighet.

Huvudscen för Eurovision Song Contest blir Ericsson Globe, ett stort presscenter placeras på Hovet, ett delegationsområde i Annexet och Tele2 Arena införlivas som en del av den stora finalkvällen.  

Stockholms stad som ansvarat för förslaget till SVT har velat skapa ett helt nytt, innovativt, arenakoncept för tävlingen och valde därför arenorna i Globenområdet. Samtidigt kommer staden att satsa på att evenemanget ska märkas för både besökare och invånare i hela Stockholmsregionen på ett sätt som inte tidigare har genomförts.

- Stockholm är musik. Vår stad kokar av aktivitet som kretsar kring musiken. Det kreativa ligger oss varmt om hjärtat och är något som vi vill ska märkas mer och tydligare i staden. Och utanför staden. Att få arrangera Eurovision är ett tillfälle som ger oss möjlighet att förstärka och stimulera det engagemang som musiken skapar för både Stockholmare och alla som vill resa hit för att på plats ta del av det svenska musikundret, säger Karin Wanngård (s) finansborgarråd Stockholms stad.

 

För ytterligare information kontakta:

- Daniel Stålbo, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52

- Tomas Gustavsson, pressekreterare för Karin Wanngård, tel 076-1229199

- Thomas Andersson, vd Stockholm Visitors Board, tel 076-1228517

- Ann-Charlotte Jönsson, PR Chef Stockholm Business Region, tel 08-508 28 507

- Anders Hvidfeldt, presschef SVT, 0703-80 66 44


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.