2014-04-14 10:49Pressmeddelande

STOCKHOLM GLOBE ARENAS BJUDER UPP TILL DANS PÅ NORDENS STÖRSTA DANSGOLV

Den 20-21 mars 2015 ser ett helt nytt evenemang dagens ljus på Tele2 Arena, dansbandsgalan ”Bjud upp”. Tillsammans med några av Sveriges mest namnkunniga dansband, såsom Lasse Stefanz, Elisas, Larz Kristerz, Barbados ft. Magnus Carlsson och många fler, skapas en riktig folkfest med Nordens största dansgolv. Biljetterna till ”Bjud upp” släpps fredagen den 25 april.

- Dansbandsmusiken är riktigt stor i landet, vilket inte minst märks med de populära dansbandsgalorna i landet. Tack vare TV-program som Dansbandskampen och Let´s Dance har den vuxit sig ännu starkare. Vi ser detta som en av de hetaste trenderna och med Tele2 Arena får vi nu möjlighet att ta dansmusiken till en ny nivå och skapa Nordens största dansgolv, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas.

Fler band kommer att offentliggöras efter hand. Totalt kommer fem band att uppträda per dag/kväll. Dagtid kommer det även att arrangeras dansskola i Tele2 Arena.

- Jag är både imponerad och glad över den satsning på dans som nu görs i huvudstaden. Stockholmarna är annars inte bortskämda med dansmusik och med tanke på möjligheten att skapa ett stort evenemang blir detta också intressant för tillresta att få en fantastisk festweekend. Dessutom har arrangörerna lyckats få hit en spännande blandning av de absolut största banden, vilket inte gör saken sämre, säger Thomas Deutgen, konferencier för Bjud Upp, dansbandsexpert och tidigare juryordförande för SVTs Dansbandskampen.

Biljetterna till ”Bjud upp” släpps redan fredagen den 25 april kl 09.00 via globearenas.se, bjudupp.com samt axs.com. Det går även att köpa biljetter via telefon 077-131 00 00 samt via Stockholm Globe Arenas biljettkassa på Globentorget.

”Bjud upp” arrangeras av Stockholm Globe Arenas och Minnesota Communication.

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

 

Jonas Cavallin, Minnesota Communication 
Tel: 0733-22 43 87 Mail: jonas.cavallin@minnesota.se

 

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 2 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa.  www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.