2018-03-14 13:59Pressmeddelande

SM-finalen kommer att spelas i Ericsson Globe även 2019 och 2020

SM-finalen kom tillbaka till Stockholm 2015, efter fyra år i Malmö. 2016 spelades den i Tele2 Arena och i fjol i Ericsson Globe. Nu kommer även 2019 och 2020 års SM-final spelas i Ericsson Globe. Svensk Innebandy och Stockholm Live skrev under tisdagen på det nya avtalet.

Visste du att:

- SM-finalen har spelats i Ericsson Globe 9 gånger (med årets finaler). Säsongen 18/19 blir den 10:e finalen i Ericsson Globe.

- Senast vann IKSU damernas final och Falun herrarnas final

- Sedan säsongen 2001/02 har SM-finalen avgjorts i en final


Citat

Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy:

- Det är ett samarbete som innebär trygghet för oss, Stockholm Live är en partner som kan innebandy väl. De vet våra behov och har förstått våra önskemål. De har en organisation som är väl förberedda. Dessutom har de ambitioner för framtiden som gör det väldigt attraktivt att fortsätta vårt samarbete med dem.

-Ericsson Globe är nära, det är tillgängligt. Det är en bra atmosfär. När vi frågar dem som är viktigast för dagen, publiken, så tycker de att det ska vara i Ericsson Globe. Inga andra alternativ är riktigt på samma nivå som Ericsson Globe och det evenemang som de kan erbjuda. Det är till för alla, hela familjen, eliten, bredden, de som är extremt insatta och de som inte kan så mycket. Närheten till sporten finns i Ericsson Globe.

Fredrik Söderberg, Senior Sales Manager på Stockholm Live:

– Vi är jättestolta över att kunna välkomna detta fantastiska evenemang nu i flera års tid. Det ger en möjlighet att vidareutveckla det vi har påbörjat tillsammans med Svensk Innebandy. Innebandyfinalerna bjuder på en otrolig intensitet. Det är en kittel inne i Ericsson Globe när man har närmare 13500 på läktaren. Det är det häftigaste man kan gå på inom den här sporten och eftersom innebandy är en så otroligt snabb och tempointensiv sport så blir det en riktigt häftig arenaupplevelse.

Bilder

Kontakta Lisa Eskils, Pressansvarig Svensk Innebandy med önskemål om bilde:  lisa.eskils@innebandy.se, 0735- 29 32 34
 

Övriga frågor
Magnus Nilsson, arrangemangsansvarig Svensk Innebandy, 0760-38 20 41

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationsdirektör, Stockholm Live, 073-377 59 52

Göran Harnesk, Generalsekreterare Svensk Innebandy, 08 - 514 274 30


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.