2014-06-16 10:53Pressmeddelande

SM-FINALEN I INNEBANDY TILL STOCKHOLM OCH ERICSSON GLOBE

Svensk Innebandy och Stockholm Globe Arenas har tecknat ett treårsavtal för innebandyns årliga SM-finalarrangemang. Det innebär att SM-finalen för damer och herrar spelas i Ericsson Globe 2015, 2016 och 2017.

 

Till säsongen 2001/02 gick innebandyn över till att avgöra damernas respektive herrarnas SM-final i en match. De tre första åren spelades finalen på Hovet. 2005 flyttade man in i Ericsson Globe och 2011 till 2014 spelades finalen i Malmö Arena. 

– SM-finalen är det största manifestet Svensk Innebandy har och vi arbetar hårt för att vidareutveckla det framgångsrika konceptet. Det vi åstadkom i Malmö Arena i våras lade ribban mycket högt, vi fick höga betyg från publiken enligt Sponsor Insights publikundersökning, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, och fortsätter: 

– Malmö har gjort ett fantastiskt arbete i fyra år men det har funnits ett starkt engagemang för att få tillbaka SM-finalen till Stockholm. Nu har vi hittat ett mycket intressant upplägg som vi tror stenhårt på. Vi är oerhört glada att säsongen 2014/15, med hemma-VM i Göteborg i december, avslutas med ett superevent i Ericsson Globe lördagen den 18 april. 
 

- Det känns lite som att SM-finalen nu flyttar hem. Vi är självfallet jätteglada och stolta över att ha detta superevenemang hos oss igen och i Ericsson Globe, en perfekt arena för ett superevenemang av detta slag. Förhoppningsvis kan vi tillsammans med Svensk Innebandy utveckla konceptet med SM-finalen ytterligare, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.  

Mer information om SM-finalen presenteras i samband med Svenska Superligans upptaktsträff i september. Biljettsläpp sker i oktober. 

Fastställda finaldatum  
2015:  lördagen 18 april 
2016:  lördagen 16 april 
2017:  lördagen 15 april 
 

För mer information kontakta:

 

Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy, tel: 070-728 80 88 
Daniel Stålbo, Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas  Tel: 08-600 93 52  

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor mer än 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 

Om Svensk Innebandy

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan. Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är idag Sveriges näst största lagidrott efter fotbollen. www.innebandy.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.