2020-05-18 13:43Pressmeddelande

SM-finalen i innebandy fortsätter i Ericsson Globe

SM-finalen, som är årets höjdpunkt i innebandysverige, kommer att arrangeras i Ericsson Globe i Stockholm de kommande åren. Det nya avtalet mellan Stockholm Live och Svensk Innebandy sträcker sig fram till 2023.

SM-finalen i innebandy fortsätter i Ericsson Globe

SM-finalen, som är årets höjdpunkt i innebandysverige, kommer att arrangeras i Ericsson Globe i Stockholm de kommande åren. Det nya avtalet mellan Stockholm Live och Svensk Innebandy sträcker sig fram till 2023.

– Atmosfären och inramningen under SM-finalen är alltid perfekt i Ericsson Globe, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Sedan 2002 har SM-finalen i innebandy avgjorts i en match på dam- och herrsidan. Konceptet startade i Hovet och SM-finalen har under åren även arrangerats i Ericsson Globe och Malmö Arena. Just Ericsson Globe har stått värd för flest SM-finaler – och nu blir det också en fortsättning där. Svensk Innebandy och Stockholm Live har signerat ett avtal som sträcker sig över de tre kommande åren, 2021-2023.

– Vi är oerhört glada att få fortsatt förtroende av Stockholm Live att visa upp ett sådant starkt evenemang som SM-finalen är. Atmosfären och inramningen under SM-finalen är alltid perfekt i Ericsson Globe, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

SM-finalen 2020 skulle ha spelats 25 april, men på grund av Coronaviruset ställdes den – och hela SM-slutspelet – in.

– Vi hade så klart sett fram emot att ta emot SM-finalen hos oss även i år. Men nu får vi se till att 2021 och de kommande årens finaler i Ericsson Globe blir ännu häftigare upplevelser, säger Stockholm Lives VD Marie Lindqvist.

 

Datum, SM-finalen 2021-2023:

Lördag 24 april 2021

Lördag 23 april 2022

Lördag 22 april 2023

 

Mer information:

Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy, tel: 070-728 80 88

Daniel Stålbo, kommunikationsdirektör Stockholm Live, tel: 08-600 91 05 (pressnummer)

 

Om Svensk Innebandy

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med.  Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå. Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan. Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

 

Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet,

Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i

Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över

330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del

av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter

och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.