2011-07-04 09:04Pressmeddelande

SKYVIEW FÅR KVÄLLSÖPPET UNDER RESTEN AV SOMMAREN

- trycket från utländska turister är stort

Ljusa sommarkvällar lockar allt fler turister till åkattraktionen Skyview. Under sommaren har trycket från turisterna varit så stort att Skyview nu håller kvällsöppet under resten av sommaren. Stockholms Visitors Board ser det som ännu ett tecken på att huvudstaden lockar allt fler internationella turister.

Det var ett och ett halvt år sedan invigningen av Skyviews gondoler upp till toppen av Ericsson Globe, men nyhetens behag har inte avtagit. Tvärtom har det denna sommar visat sig att kapaciteten på 1000 personer per dag inte har varit tillräcklig. Sveriges unika kvällsljus gör SkyView till en spännande sommarattraktion som besökare kan uppskatta hela kvällen.

- Kombinationen nya häftiga attraktioner och en vacker stad har positiv inverkan på turismen. Under förra året hade vi över 10 miljoner gästnätter och vi kan med glädje konstatera att det är den internationella turismen som ökar mest och att de som har varit här rekommenderar sina vänner, säger Peter Lindqvist, vd Stockholm Visitors Board.

För att bemöta efterfrågan håller Skyview öppet till kl. 21:00 till och med 21 augusti.

- Eftersom varje gondol tar 16 personer så har vi en begränsad kapacitet per timme, därför får vi helt enkelt förlänga öppettiderna för att möta efterfrågan. Nu under sommaren har vi hela 40 procent utländska besökare och även många svenska turister som besöker Stockholm, säger Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

Kort fakta om SkyView

  • Sedan premiären har över 200 000 personer åkt SkyView
  • 25 par gifte sig i gondolerna under 2010 – och många fler har friat
  • Första biljettköparna var två damer i åldrarna 82 och 84
  • 2010 serverades det 1994 glas champagne i Skyview
  • Rälsen sattes på plats av bergsklättrare från Jämtland
  • Glasgondolerna är byggda av skidlifttillverkare i Östersund
  • En tur tar ca 20 minuter
  • Gondolerna avgår 6 gånger i timmen

För mer information, vänligen kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08-600 93 52

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.