2015-01-08 12:53Pressmeddelande

PUBLIKREKORD I ERICSSON GLOBE FÖR DISNEY ON ICE

Aldrig tidigare har så många barnfamiljer sett Disney On Ice isshow i Ericsson Globe som i år. Totalt har 74 000 besökare sett den nya isshowen som i år presenterar tre klassiska Disneyäventyr och det bästa från Disneysuccén FROST.

Det nya publikrekordet för Disney On Ice slås i år med flera tusen besökare. För många är det en tradition att direkt efter jul- och nyårshelgerna se isshowen som gästar Ericsson Globe för 24:e året i rad. Ett rekord i sig som innebär att evenemanget kvalar in som det enskilda event som funnits längst på arenan.

- Det är fantastiskt roligt att det är så många som vill se Disney On Ice. Att kunna erbjuda ett event som lockar både far- och morföräldrar, föräldrar och barn är extra roligt. Barnen får se sina favoriter live på isen, för oss vuxna är det ett återseende av kända Disneyklassiker och ett tillfälle att lära känna barnens nya Disneyfavoriter, se is-artister i världsklass i hopp och piruetter och njuta – och kanske sjunga med i de kända melodierna, säger Bo Wahlfeldt, vd WOC Marketing och ansvarig för Disney On Ice i Sverige.

Inför årets turné har publiktrycket varit extra stort för Disney On Ice, i Stockholm har tre extrainsatta föreställningar satts in i Ericsson Globe för att möta det stora intresset.

- Att Disney On Ice slår sitt eget publikrekord från 2007 är ju självfallet ett bevis på att de gör något riktigt bra och underhållande för hela familjen och samtidigt ett bevis på att de hela tiden vågar förnya sig, säger Daniel Stålbo, Marknads- och Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.

Årets föreställning innehåller de tre Disneyklassikerna Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret och Trassel och Disneys publiksuccé FROST.

 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Elisabeth Löfqvist, Pressansvarig Disney On Ice

Tel: 018-52 58 96, Mail: elisabeth.lofqvist@woc.se

 

Om The Walt Disney Company Europa

The Walt Disney Company presenterar live-underhållning som ses av mer än 6,5 miljoner européer varje år. Is-showen Disney On Ice och barnmusikalen Disney Live! som baseras på välkända Disney-karaktärer, turnerar i Europa, Afrika och Mellanöstern. Disney On Ice och Disney Live! produceras av Feld Entertainment Inc. - en av världens största underhållnings-arrangör som också står bakom Feld Motor Sports med bland annat Monster Jam. Feld Entertainments samarbetspartner i Sverige är WOC Marketing .

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor närmare 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.