2007-06-18 08:26Pressmeddelande

PREMIÄRVISNING AV SKANDINAVIENS STÖRSTA SOLCELLSANLÄGGNING PÅ HOVET I STOCKHOLM

Välkommen till Hovet för pressvisning och premiär för den nya solcellsanläggningen på Hovets tak. Träffa Ninna Engberg, VD Globenarenorna, Madeleine Sjöstedt (Fp), Kultur- och Idrottsborgarråd, samt Ulf Fridebäck, Styrelseordförande Globenarenorna.

Datum: 20 juni 2007 
Tid: kl. 12 
Plats: Vi möts utanför Globens biljettkontor, Globentorget 2, för att sedan tillsammans klättra upp på Hovets tak. 
Anmälan: Ring Vala Esfahanian tel 08-508 353 89 eller maila vala.esfahanian@globearenas.se. 


Fakta om anläggningen 
AB Stockholm Globe Arena Fastigheter har tecknat ett avtal med Söderbergs Yttertak AB för installation av 1200 m2 solceller på Hovets tak. Anläggningen får en effekt på 51 kW. Produkten är väl testad i en mängd installationer i Europa men anläggningen blir den första av sitt slag i Sverige. 

Solcellskonsulten Energibanken AB har medverkat i projektet från idé till och med upphandlingen av den nyckelfärdiga anläggningen. 

Anläggningen blir till ytan den största i Skandinavien. Däremot blir effekten inte den högsta eftersom solcellsmodulerna är av en tunnfilmstyp som har lägre verkningsgrad än de konventionella modulerna med kristallina kiselceller som används i de flesta anläggningar som byggs idag. Modulerna, som levereras av det tyska företaget Alwitra, består av tunnfilmsmoduler av amorft kisel som är integrerade i en gummiduk som rullas ut och fästs på Hovets befintliga gummitak.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.