2018-01-12 13:54Pressmeddelande

Per Ekstrand ny säkerhetschef på Stockholm Live

Per Ekstrand tillträder som Safety and Security Manager på Stockholm Live från och med den 1 mars. I samband med det bildas en gemensam säkerhetsorganisation för Stockholm Lives alla arenor där Per Ekstrand tillsammans med Friends Arenas säkerhetschef Stefan Wittberg kommer att leda säkerhetsarbetet för Ericsson Globe, Tele2 Arena, Friends Arena, Hovet, Annexet samt besöksattraktionen Sky View.

 

Per har en lång och gedigen bakgrund inom både strategiskt och operativt säkerhetsarbete, senast i rollen som ansvarig för konsultbolaget Practise affärsområde för säkerhets- och trygghetsfrågor. Innan dess har Per också arbetat 15 år i olika strategiska och operativa funktioner inom polisen.

 

–       Säkerheten för våra besökare är en av våra viktigaste frågor. Därför är vi är glada att få Per ombord för att kunna både bibehålla och fortsätta utveckla det här viktiga arbetet, säger Marie Lindqvist, vd på Stockholm Live.

 

Per har bland annat i sina tidigare roller arbetat med preventiva säkerhetsfrågor inför stora publika evenemang:

 

–       Jag är väldigt entusiastisk inför det här uppdraget, inte minst för att säkerhetsfrågorna har en så hög prioritet inom Stockholm Live, där tryggheten för besökaren bidrar till att vara en del av evenemangsupplevelsen, kommenterar Per Ekstrand.

 

För mer information, kontakta Marie Lindqvist på 076-773 93 03

 

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com.


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.