2010-12-09 09:45Pressmeddelande

OLW FIXAR FREDAGSMYS I ERICSSON GLOBE

Snackstillverkaren OLW har ingått ett sponsringsavtal med Stockholm Globe Arenas gällande försäljning av snacks i arenorna Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Söderstadion. Avtalet innefattar också den nya Stockholmsarenan som ska stå klar i december 2012.

Det nya sponsringsavtalet innebär – förutom försäljning av OLW snacks i arenorna, en större närvaro av varumärket OLW. Stockholm Globe Arenas och OLWs gemensamma ambition i samarbetet är att kunna förhöja besökarnas upplevelse inte bara under evenemanget, men redan innan det.

-          För oss är det viktigt med en partner som står för kvalitet och med ett starkt varumärke i målgruppen, och det har OLW.  OLW har också många riktigt bra idéer på aktivering som innebär att våra besökare får en roligare och bättre upplevelse när de besöker våra arenor, säger Ninna Engberg VD Stockholm Globe Arenas.

Marcus Thollin, marknadsdirektör på OLW, uttrycker sitt nöje med samarbetet.

-           Vi är mycket glada över det nya samarbetet. Det ger oss möjligheter att nå ut ännu bredare med våra produkter och vårt varumärke blir en naturlig del av de starka, positiva upplevelser som arenorna i Globenområdet erbjuder.

Samarbetet inleds omgående och gäller fram till och med juni 2013. 

För mer information, vänligen kontakta; 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel 08 508 353 23 
Marcus Thollin, marknadsdirektör OLW, tel 070 419 77 68

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (dec 2012), samt attraktionen SkyView, och har en kapacitet för 44 400 besökare. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles. www.aegworldwide.com

Om OLW 
OLW Sverige AB är marknadsledare på den svenska snacksmarknaden, som idag omsätter nästan 3 miljarder konsumentkronor. Under varumärket OLW tillverkar, säljer och marknadsför vi snacksprodukter inom segment som nötter, chips, ostsnacks, popcorn och dipmixer. I sortimentet finns marknadens största produkt - cheez doodles. OLW:s huvudkontor med försäljnings- och marknadsavdelning finns i Solna och fabrik i Filipstad. Företaget omsätter drygt 700 miljoner kronor och har ca 225 anställda, varav ca 75 personer inom marknad och försäljning. OLW ingår i Orkla-koncernen, som är den största leverantören av märkesvaror till dagligvaruhandeln i Norden. Göteborgs Kex, Abba Seafood och Procordia Food är systerbolag inom Orkla-koncernen. Sedan 2005 har OLW och Göteborgs Kex ett nära samarbete via gemensam säljkår. Mer info om OLW hittar du på vår hemsida: www.olw.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.