2016-02-29 13:27Pressmeddelande

Nytt WiFi i Ericsson Globe

Ericsson Globe får ett nytt kraftfullt WiFi nätverk i klass med de bästa arenorna i världen. De första testerna med publik användning genomförs nu i veckan.

Med det nya nätverket kommer besökarna att få bättre täckning, snabbare uppkoppling och på sikt möjlighet till fler interaktiva tjänster under konserter och idrottsevenemang.

 

– Det känns jättebra att vi nu kan erbjuda våra besökare och arrangörer en riktigt bra uppkoppling i Ericsson Globe och Annexet. Det är ett viktigt steg i att modernisera några av våra äldre arenor för framtida krav, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Globe Arenas.

 

Förutom ett publikt WiFi i själva arenarummet så har WiFi täckningen även byggts ut i foajeér, backstageutrymmen och restaurangen för att klara kraven på uppkoppling vid större utsålda evenemang.

 

– Ericsson Globe är nu 27 år och behöver en modernisering när det gäller publikupplevelsen. När Stockholm fick Eurovision 2016 så innebar detta att vi skyndade på en del av våra planer och satsade på att uppdatera de digitala nätverken i Ericsson Globe, säger Mats Grönlund, vd SGA Fastigheter.

 

Även grannen Annexet, som har flera utsålda konserter under året, konferenser och mässor, kommer att få nytt WiFi nätverk.

 

De första publika WiFi testerna genomförs nu i veckan under konserterna med Ellie Goulding den 3e mars, Country to Country den 4e mars och Planet Earth den 5e mars.

 

För mer information, kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52, e-post: daniel.stalbo@globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.