2013-03-15 11:09Pressmeddelande

NYLAGD GRÄSMATTA PÅ SÖDERSTADION INVIGS AV HERRLANDSLAGET

I samband med landslagets samling i Stockholm nu i veckan rullas en helt ny gräsmatta ut på Söderstadion, där landslaget valt att förlägga sina träningar under 2013. Gräsmattan, som ska ligga kvar på Söderstadion under hela året, fraktas direkt från England och läggs inför måndagens inledande öppna träningspass.      

Det är ett samarbete mellan Stockholm Globe Arenas och Svenska Fotbollförbundet som lett fram till landslagets träning på Söderstadion och investeringen i en helt ny gräsmatta. På måndag kommer landslaget i fotboll att inviga den nya gräsmattan med en öppen träning. Svenska Fotbollförbundet kommer att nyttja Söderstadion för träning, både för landslaget och motståndarlag, i samband med landskamper under hela året. 

-    Vi är glada och nöjda med den här lösningen, som ger både herrlandslaget och Hammarby Fotboll en fantastisk gräsmatta att träna och spela match på under hela 2013. En mycket värdig avslutning för Söderstadion, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.        

För Hammarby Fotboll som spelar säsongens inledande sju matcher på Söderstadion, innan den korta flytten till Tele2 Arena, innebär det nya gräset att man får en sista vårsäsong på Söderstadion med perfekta yttre förutsättningar.   

-    Det känns givetvis bra att Stockholm Globe Arenas satsar på Söderstadion och Hammarby Fotboll. Den nya gräsmattan ger Hammarby möjlighet att spela vårens matcher på en fantastisk gräsmatta. Även i höst blir den viktig som träningsplan inför höstens bortamatcher på gräs, säger Gustaf Grauers, sportchef Hammarby Fotboll. 

 

För mer information, kontakta gärna: 
Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 08-600 93 52 (för frågor om Stockholm Globe Arenas och innehållet i Tele2 Arena) 
Gustaf Grauers, sportchef Hammarby Fotboll, tel: 0703 25 88 46 

 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.