2012-05-04 09:25Pressmeddelande

NY ELASTISK ISHOCKEYSARG TILL ERICSSON GLOBE

– Inför Ishockey VM i Stockholm har arenan fått ny modern sarg och nytt spektakulärt LED band .

Idag startar ishockey- VM med Tre Kronors premiärmatch mot Norge. Inför ishockey-VM i Ericsson Globe har Stockholm Globe Arenas investerat i en ny generations ishockeysarg, en Vepe Skyddsarg Zeta. Skyddsargen tar mer hänsyn till spelaren än tidigare. De främsta fördelarna är att den är mer elastisk i ramarna som gör att det är skonsammare när spelaren kolliderar med sargen. Sargen är också lägre än tidigare vilket betyder att spelaren inte längre kolliderar med huvudet först utan med axeln. Sargen har en mjuk, rundad handledare som minskar kraften i en kollision. Ytterligare fördelar är att plexiglaset som skyddar publiken från puckar är högre på långsidorna än tidigare och inte har några hårda stolpar som håller upp plexiglaset.

- I Finland har det varit mycket debatt om spelarsäkerheten och det har varit spelarföreningen i Finland som har varit drivande i utvecklingen av den nya sargen, säger Sirpa Björkqvist, Vepe Oy Peltonen, som är leverantör av sargen.

- Jag märket direkt när vi klev in med Tre Kronor i arenan att en ny modern sarg var på plats. Den här typen av sarg har jag tidigare endast har sett i Nordamerika. Eftersom sargen och plexiglaset är mer fjädrande så är det en stor förbättring för spelarnas säkerhet. Flera av spelarna i Tre Kronor noterade och har framfört hur positivt det är, säger Tommy Boustedt, General Manager Tre Kronor.

Förutom den nya sargen så har Ericsson Globe också fått ett nytt spektakulär LED band som sträcker sig runt hela arenan och som kommer att bidra till att öka publikupplevelsen under ishockey-VM. Inför nästa år 2013 kommer arenan dessutom att få en ny mediakub i megasize.

- Ishockey VM är ett otroligt viktigt evenemang för oss som vi är väldigt stolta över att stå värd för. Därför har vi tillsammans med arrangören prioriterat att göra några stora och viktiga investeringar i Ericsson Globe som kommer att bidra till att både spelare och publik får en bättre matchupplevelse, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

För mer information, kontakta: 
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, 08-600 93 52 
Sirpa Björqvist, Export Manager, Vepe Oy Peltonen, +358 40 535 4722

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Stockholmsarenan (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion och Bruce Springsteen. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,6 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se

Om AEG Facilities 
Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities. AEG är ett helägt dotterbolag till Anschutz Company, världsledande arrangör av sport och underhållningsevenemang. AEG Facilities, är i sin tur ett fristående bolag inom AEG, som äger, driver och utvecklar en rad anläggningar och arenor över hela världen. Däribland the O2 i London och LA Live i Los Angeles.www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.