2019-08-23 13:20Pressmeddelande

Nu startar World Water Week på Tele2 Arena

På söndag den 25 augusti drar World Water Week igång. Det blir den 29:e kongressen i ordningen, och den första på Tele2 Arena med Stockholm Live som partner till evenemanget. World Water Week har etablerat sig som den främsta vattenkongressen i världen och i år väntas närmare 4 000 deltagare från 130 länder att besöka någon av de över 250 föreläsningar som kommer att äga rum. På onsdag delar H.M. Kung Carl XVI Gustafut Stockholm Water Prize till den sydafrikanska vattenforskaren Jackie King.

Temat för årets kongress är ”Water for society – including all” med fokus på frågor om säkerhet, migration och fattigdomsbekämpning.

– Vi är oerhört glada att få välkomna denna internationella kongress till Tele2 Arena och hoppas på många givande samtal och insikter om detta väldigt viktiga ämne, kommenterar Marie Lindqvist, vd Stockholm Live.

Intresset för vattenfrågor ökar i takt med att vi ser allt mer av extremväder där både bränder och vattenbrist blir konsekvenserna, och även i Sverige har vi senaste året fått rapporter om sjunkande grundvattennivåer. Bland programpunkterna i årets kongress finns bland annat följande fem trender:

  1. Planetens hälsa där frågor om grundvattennivåer, ekosystem och plaster i våra hav belyses.
  2. Nya innovationer för en säkrare värld –hela tiden kommer nya och smarta lösningar på klimatmässiga utmaningar. I år presenteras ny teknik för väderprognoser, utvärdering av vattenkvalitet och verktyg för att mäta vattnets påverkan för främjande av fred till exempel.
  3. Mat och jordbruk –nya lösningar behövs för att säkerställa ökad effektivitet i vattenanvändningen och minskade utsläpp vid matproduktion och jordbruk globalt.
  4. Inkludering –bland annat presenteras FN:s rapport UN World Water Development Report om läget för vattenfrågan i världen där inkludering för att lösa vattenfrågan kan spela stor roll.
  5. Stort intresse från unga –En tredjedel av årets deltagare är under 35, så i år har ett särskilt forum skapats för yngre vattenspecialister med aktiviteter och ämnen som engagerar denna målgrupp.

– Vi är väldigt entusiastiska över att nu kunna flytta in på Tele2 Arena och bokstavligen ge vattenfrågan ett ännu större utrymme, säger Torgny Holmgren, vd på SIWI.

För mer information, kontakta Daniel Stålbo Stockholm Live på 073-377 59 52

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com

 

Om World Water Week

World Water Week är världens största årliga vattenkongress och arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI). Varje år samlas beslutsfattare, forskare och organisationer i Stockholm för att ta sig an globala utmaningar som vattenbrist, klimat och ohälsa. Årets World Water Week äger rum 25-30 augusti med närmare 4 000 ledande experter, beslutsfattare och företag från över 130 länder. 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.