2014-03-26 11:46Pressmeddelande

NORDENS STÖRSTA KORVFEST INTAR ANNEXET

Till helgen går den andra upplagan av Korvfestivalen, Nordens största korvfest, av stapeln. Det stora intresset gör att festivalen i år flyttar in i Annexet. Ett fullspäckat schema väntar med matdebatt mellan Annie Lööf och Peter Eriksson, utdelning av Korvakademiens Hederspris, som tilldelas artisten Owe Törnqvist, provsmakningar, tävlingar och underhållning.

– Intresset för korv bara växer och suget efter kunskap om korvkvalitet, tillverkning och historia är större än någonsin, säger korvfestivalgeneralen Christina Möller.

Två av Korvfestivalens huvudpunkter sker på söndagen. Näringsminister Annie Lööf (C) och Peter Eriksson (MP) debatterar ämnet maten och jobben. De kommer bland annat att beröra matens kvalitet och koppling till hälsa, och den svenska matindustrins betydelse för sysselsättning och regionalpolitik. Dessutom delas Korvakademiens Hederspris ut för första gången. Kompositören och artisten Owe Thörnqvist, mannen bakom ”Varm Korv Boogie”, tar emot priset för sina värdefulla insatser för korvens ställning i landet.

Besökarna får även möjlighet att bekanta sig med andra spännande personligheter med korvanknytning. Folkvettsexperten Magdalena Ribbing lär ut korvetikett, professorn i matkonst Carl Jan Granqvist berättar korvminnen och vinskribenten Jens Dolk tipsar om lämpliga drycker till korv. Scenprogrammet leds av Ulf Elfving och Jan Scherman, båda stora korvälskare och ledamöter i Korvakademien.

För mer information, kontakta:

Maud Lindblå, sekreterare i Korvakademien, tel: 070 – 714 07 06

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 2 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa.  www.globearenas.se

Om Korvfestivalen

Korvfestivalen arrangeras av Korvakademien i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Korvakademien är en ideell sammanslutning med syfte att höja korvens status i samhället och utöka sortimentet av GOD korv. I Korvakademiens monter kan du lära dig om korvens historia och kemi, och inte minst smaka på och köpa hem Korvakademiens festivalkorv. Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är Sverige största småföretagarorganisation. Medlemmarna, Sveriges bönder, arbetar för säker mat genom omtanke om djur och miljö. LRF:s mål är att det ska produceras mer mat i Sverige, att bönderna ska bli fler och att de ska få större del av intäkterna. Läs mer och se helgens program på www.korvfestivalen.se .

 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.