2013-03-05 10:57Pressmeddelande

NINNA ENGBERG EVENEMANGSBRANSCHENS MÄKTIGASTE ENLIGT VECKANS AFFÄRER

När Veckans Affärer för 15:e året utser näringslivets mäktigaste kvinnor hamnar Ninna Engberg i topp i evenemangsbranschen.

Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas, placerar sig högst i evenemangsbranschen och återfinns på 55:e plats. Veckans Affärers lista bygger på en ranking baserad på position, ekonomiskt ansvar i form av intäkter, branschens framtidsutsikter och framtida karriärpotential. 

-    Det händer oerhört mycket spännande inom evenemangsbranschen just nu, både i stort och hos oss, så det känns fantastiskt kul att bli uppmärksammad.  Senare i år öppnar vi ju Tele2 Arena, vilket blir ettfantastiskt tillskott till våra arenor och globenområdet, som går mot att bli ett helt eget nöjes- och evenemangsområde utan tidigare motsvarighet i Sverige, säger Ninna Engberg.    

Ninna Engberg har suttit som VD på Stockholm Globe Arena i sex år, och har en bakgrund som bland annat annonschef på DN, vice VD på MTG och affärsutvecklingschef på TV4. 
 

För mer information, kontakta gärna: 
Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 08-600 93 52 
 

Om Stockholm Globe Arenas 
Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena (2013), samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa. www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.