2013-06-27 10:22Pressmeddelande

MISSTÄNKT BOMB STOPPADE TESTEVENEMANG PÅ TELE2 ARENA

På torsdagseftermiddagen, blott några timmar innan start, hittades ett misstänkt föremål kompletterat med ett hotfullt meddelande, utanför Tele2 Arena. Polis och bombtekniker larmades omedelbart till platsen och arbetade under drygt två timmar med att undersöka paketet.

Klockan 17.55 fattade arenaledningen beskedet att det av Djurgården arrangerade testevenemanget som skulle ha startat 19.00 ställs in. Parallellt infördes ett tillfälligt byggstopp i hela Tele2 Arenan i avvaktan på att polisens bombhundar kan undersöka området. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Föremålet upptäcktes av säkerhetschefen Michael Englund vid 15.30 och så fort arenaledningen informerades om föremålet och det möjliga hotet, vidtogs en rad åtgärder i syfte att informera medarbetare på plats samt publik som var på väg för att delta i testevenemanget.

-           Jag vill inte spekulera om vem som kan tänkas ligga bakom dagens incident – det är en polisfråga, säger Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef på Tele2 Arena. Vi har informerats om att hotet var äkta och att polisen har inlett en förundersökning.

-           Den stora förloraren är naturligtvis stockholmsfotbollen och de 3000 gästerna som bjudits in för att delta i testevenemanget.

-           Vi känner med alla som har tagit sig till Tele2 Arena för att delta i testevenemanget och som tvingades vända hem igen. Det här är en sorglig påminnelse om att inte ens idrott under sina mest vänskapliga former kan freda sig mot hot, säger Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef på Tele2 Arena.

-           Detta blev självklart en helt annan sorts generalrepetition än vad vi räknade med. Men som organisation kan vi ändå konstatera att vi är redo att klara av alla tänkbara situationer, inklusive ett bombhot strax innan avspark.

Arenaledningen kommer att återkomma kring när testevenemanget kommer att äga rum. 

För mer information, kontakta gärna:  Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 08-600 93 52 ( johan.seidefors@globearenas.se 

Om Tele2 Arena  Tele2 Arena är en multifunktionsarena i arenaområdet invid Ericsson Globe som bland annat kommer att erbjuda nationell och internationell fotboll, konserter, häst-, is-, och motorsport. Arenan kommer att vara hemmaplan för både Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll och har plats för mellan 33 – 45 000 personer beroende på typ av evenemang. Tele2 Arena slår upp portarna i mitten av juli med en späckad premiärvecka med både svensk och internationell fotboll samt en konsert med Gyllene Tider. Arenans officiella invigning går av stapeln 24 augusti med konserter med Kent, Robyn och Lars Winnerbäck. Mer information finns på www.tele2arena.se

Om Stockholm Globe Arenas   Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena, samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa.www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.