2018-05-06 13:02Pressmeddelande

Metallica återtar publikrekordet i Ericsson Globe

Igår kväll satte Metallica åter publikrekordet i Ericsson Globe när 16 858 fans slöt upp för att se rockikonerna på en av sina två Sverige-spelningar under den pågående världsturnén WorldWired Tour.

 

Men det är inte första gången som Metallica slår publikrekordet. Mellan 2009 och 2014 hade de det stående publikrekordet på 16 498, som sedan överträffades av Filip & Fredriks livesända podcast 2014. Men i går kväll var det alltså åter dags för James Hetfield och hans band att återta tronen som den största publikmagneten i Ericsson Globe någonsin.

 

Metallica gör sin andra spelning på Ericsson Globe på måndag den 7 maj.

 

OM STOCKHOLM LIVE

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang. För mer information, se www.stockholmlive.com samt www.aegworldwide.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.