2022-10-18 08:23Pressmeddelande

Melodifestivalens final på Friends Arena lördagen den 11 mars

Vissa nyheter är goda nyheter. Som att Melodifestivalen återigen gör sig redo att tända sin stora kärlekslampa, sprida musik och med målet att göra vårt avlånga land lite ljusare och lite varmare. Melodifestivalturnén 2023 startar den 3 februari i Göteborg, åker sedan vidare till Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik för att slutligen avslutas i Stockholm, på Friends Arena, den 11 mars. Biljettsläpp sker på tisdag den 1 november kl 10.00.   

 

Alla som varit på plats vet om det. Att uppleva Melodifestivalen live liknar inte något annat. Bland glitter, ballonger och hemmagjorda skyltar spelar publiken en aktiv roll i skapandet av vad som utan tvekan blivit hela Sveriges största folkfest. Jublet, spänningen, stämningen, den episka showen – allt det där som bara anas hemma i TV-soffan – är inget annat än ren magi i de proppfyllda arenorna. Missa inte chansen att sitta i publiken när den bekanta signaturen ljuder och årets charmiga programledare Farah Abadi och Jesper Rönndahl leder oss, när vi tillsammans skapar minnen för livet. 

 

Melodifestivals final går av stapeln på Friends Arena den 11 mars 2023, med genrep den 10 mars. Biljetter släpps den 1 november via ticketmaster.se.

 

Melodifestivalturnén 2023 kommer till följande platser: 

 

Göteborg, Scandinavium 
Fredag 3 februari - Genrep 
Lördag 4 februari - Matinégenrep 
Lördag 4 februari - Deltävling 2 

 

Linköping, Saab Arena 
Fredag 10 februari - Genrep 
Lördag 11 februari - Matinégenrep 
Lördag 11 februari - Deltävling 3 

 

Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena 
Fredag 17 februari - Genrep 
Lördag 18 februari - Matinégenrep 
Lördag 18 februari - Deltävling 3 

 

Malmö, Malmö Arena 
Fredag 24 februari - Genrep 
Lördag 25 februari - Matinégenrep 
Lördag 25 februari - Deltävling 1 

 

Örnsköldsvik, Hägglunds Arena 
Fredag 3 mars - Genrep 
Lördag 4 mars - Matinégenrep 
Lördag 4 mars – Semifinal 

 

Stockholm, Friends Arena 
Fredag 10 mars - Genrep 
Lördag 11 mars - Matinégenrep 
Lördag 11 mars - Final 

 

 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.