2014-09-03 11:43Pressmeddelande

MARIE LINDQVIST NY VD PÅ STOCKHOLM GLOBE ARENAS.

AEG meddelar idag att Marie Lindqvist utsetts till ny VD för Stockholm Globe Arenas, AEG’s verksamhet i Sverige. Marie återkommer således till Stockholm Globe Arenas där hon under åren 2006 till 2012 var Marknads- & Kommunikationschef.  

- Marie är ett perfekt tillskott  till den starka utveckling som vi haft i Stockholm de senaste åren och vi är stolta över att hon nu återvänder till oss på AEG. Med sina ledaregenskaper och kunskap om marknaden kommer hon vara betydelsefull för vår fortsatta utveckling i Sverige, tillsammans med Stockholm stad och våra partners som Tele2 och Ericsson, säger Tom Miserendino, President AEG Europe.

 

Med den nya tjänsten återvänder nu Marie till AEG och Stockholm Globe Arenas, ett bolag som hon var Marknads- & Kommunikationschef för under perioden 2006 till 2012. Hon har även med sig en gedigen bakgrund inom nöjes- och upplevelseindustrin då hon även haft ledande positioner inom Fritidsresor, Kolmården och Apollo. I och med det nya uppdraget hos AEG så lämnar Marie sin nuvarande tjänst som Marknadsdirektör hos Kuoni Nordic/Apollo.

 

- Jag behövde inte lång betänketid för att tacka ja. Det är ett fantastiskt roligt jobb som jag nu med ödmjukhet ser fram emot; att återigen vara delaktig i att bygga Stockholm som en framgångsrik evenemangsstad och, tillsammans med mina kollegor, arbeta nära idrottsklubbarna, arrangörer, Stockholm stad och alla företagspartners för att skapa evenemang i världsklass, säger Marie Lindqvist.

 

Marie Lindqvist är 45 år, är uppvuxen i Stockholm och bor idag med sin familj i Nacka, söder om Stockholm. Hon startar sitt nya uppdrag inom AEG under oktober månad. 

För mer information kontakta:

Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas

Tel: 08-600 93 52  Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas driver Skandinaviens största evenemangsområde med de fyra arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena samt världsattraktionen SkyView. Varje år besöker över 2 miljoner människor mer än 300 idrotts- och underhållningsevenemang på vårt område. Några av Sveriges främsta idrottslag har även sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll på Tele2 Arena samt AIK Hockey och Djurgården Hockey på Hovet. Stockholm Globe Arenas är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group, ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information, se www.globearenas.se 


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.