2022-11-29 06:45Pressmeddelande

Klassiska Kägelbanan öppnar igen som konsertlokal

Fotograf Petter FredrikssonKägelbanan externt

- Stockholm Live tar över driften av den historiska evenemangslokalen vid Södra Teatern

Kägelbanan är en av Stockholms med klassiska lokaler för musik och evenemang. Efter att ha varit stängd i 3 år så öppnar nu lokalen under Mosebacketerrassen vid Södra Teatern igen för konserter och evenemang, med Stockholm Live som ny operatör.

 

Coldplay, Ice Cube, The Libertines, First Aid Kit, Killers, med flera. Alla har de spelat på Kägelbanan. Nu blir den historiefyllda lokalen ett nygammalt tillskott till Stockholms arenautbud som presenteras av Stockholm Live, som för en månad sedan även presenterade utomhusscenen Betongparken som ny konsert- och evenemangsscen. Stockholm Live driver sedan tidigare även Södra Teatern och Mosebacketerrassen. 

 

"Kägelbanan är en otroligt viktig scen för Stockholm med all sin historik och stora artister som passerat förbi. Med sin kapacitet om nära 1000 åskådare så passar den perfekt i vad som efterfrågas av våra arrangörer, och med sitt läge och atmosfär så kommer det bli en viktig pjäs i Stockholms kulturscen framåt", säger Andreas Sand, VD Stockholm Live.

 

Stockholm Live kommer använda Kägelbanan till konserter och evenemang. Därmed kommer det inte bedrivas nattklubbsverksamhet i lokalen som tidigare. Innan Kägelbanans öppnande så kommer det ske viss renovering vilket även inkluderar ett nytt och för lokalen anpassat ljus- och ljudsystem.

 

För att läsa mer om Kägelbanan, se www.sodrateatern.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.