2024-02-22 11:00Pressmeddelande

Karin Sinclair ny chef för Södra Teatern

Stockholm Live, en del av ASM Global, har rekryterat Karin Sinclair till ny General Manager för Södra Teatern. Med Stockholms bästa läge består Södra Teatern även av Kägelbanan och Mosebacketerrassen, och är ett av stadens äldsta och mest älskade kulturetablissemang som nu ska utvecklas vidare med Karin Sinclair vid rodret.  

– Vi är mycket stolta över vår ikoniska Södra Teatern, som har haft en stadig positiv utveckling de senaste åren. Nu står vi inför nästa kapitel i verksamheten med stort fokus på att utveckla scenprogrammet samt event- och konferensverksamheten. Vi är mycket glada att Karin ska leda det arbetet med sin gedigna erfarenhet inom förändringsarbete, drift och ledarskap, säger Marie Lindqvist, Senior Vice President Operations Europe, ASM Global.

Karin Sinclair kommer närmast från Scandic Hotels där hon haft flera olika ledande befattningar, bland annat som hotelldirektör för flera hotell i Stockholm och Göteborg och nu senast som intäktsansvarig för den svenska verksamhetens 85 hotell. Från rollerna på Scandic tar hon med sig värdefull kompetens till Södra Teatern kopplat till drift, styrning och tillväxt.

Södra Teatern består idag av flera konsertscener och platser för möten, konferenser och event samt en nattklubb. Melissa Horn, Eldkvarn, Magnus Carlson och Petra Marklund är några av årets artister och inom kort bekräftas ytterligare akter till sommarens spelningar på Mosebackterrassen.

– Jag ser fram emot att få vara med och vidareutveckla erbjudandet och få ännu fler att uppleva konserter, event och nattlivet på Stockholms vackraste nöjespalats. Inte minst ser jag fram emot att få jobba tillsammans med hela gänget på Stockholm Live och Södra Teatern, säger Karin Sinclair, tillträdande General Manager Södra Teatern.

Karin Sinclair börjar i sin nya roll den 1 maj 2024. Det blir dock inte första gången hon arbetar i de ikoniska lokalerna.

– Man kan säga att cirkeln sluts då jag tidigare jobbat som barchef på Södra Teatern under en period och dessutom varit en flitig besökare, vilket gör att jag känner mig både hedrad och glad över att nu få möjligheten att komma tillbaka som General Manager.

För mer information:

Marie Lindqvist, SVP Operations Europe på ASM Global, tel: 076-7739303


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och Friends Arena i Solna, samt även Södra Teatern på Södermalm i Stockholm. Vi driver även attraktionen Skyview vid Avicii Arena. Varje år besöker över 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de evenemang och aktiviteter som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 350 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.


Kontaktpersoner

Endast för mediafrågor
Presskontakt