2012-05-24 09:27Pressmeddelande

JENNIFER LOPEZ TILL SVERIGE!

Efter sju studioalbum sålda i över 50 miljoner exemplar och världshits som bland andra Waiting For Tonight, Jenny From The Block, Love Don't Cost a Thing och If You Had My Love är det på tiden för Jennifer Lopez att bege sig ut på sin första världsturné. Vi är därför extremt glada över att kunna presentera världsstjärnan i hennes första egna konsert i Sverige! Den 5 november uppträder Jennifer Lopez på Ericsson Globe Arena i Stockholm.

Förra året släppte J.LO Love?, hennes första studioalbum på fyra år. Tillsammans med bland andra stjärnproducenterna RedOne, Lady Gaga och The-Dream syddes ett album ihop som blickar tillbaka till dansgolvskänslan som J.LO inledde sin karriär med. Den Lambada-samplade förstasingeln On The Floor (featuring Pitbull) blev en storslagen comeback och toppade både den svenska singellistan och radiolistan. Singeln sålde dubbel platina i Sverige och musikvideon var den mest sedda under 2011 på YouTube med över en miljard visningar. I april i år släpptes den senaste singeln Dance Again även den featuring Pitbull och producerad av RedOne.

Förutom släppet av skivan Love? hann hon förra året med att sitta i juryn för tv-programmet American Idol, spela in filmen What to expect when you’re expecting, göra en klädkollektion tillsammans med Kohls och lansera en egen parfym. Framgångarna, som följdes av hennes 12 miljoner Facebook-fans, var så stora att den amerikanska tidningen Forbes i förra veckan utnämnde J.Lo till världens mäktigaste kändis genom att placera henne på första plats på sin omtalade lista. 

Under 2012 är ett greatest hits-album planerat, vilket sammanfattar en lång framgångsrik artistkarriär som med det senaste årets triumfartade comback bevisar att J.LO är den perfekta crossover-artisten med stjärnstatus såväl hos latinovärlden som den hos breda arenapubliken. Det är en fullfjädrad artist som garanterat kommer att bjuda på en stjärnspäckad show i Globen i oktober.

Konsertdatum: 5 november, Ericsson Globe Arena Stockholm. Biljettpris 550 till 975kr + serviceavgift. Säljs viawww.ticnet.se , 077-170 70 70, alla Ticnet-ombud samt via www.globearenas.se , 077-131 00 00

Biljetterna släpps den 28 maj.

Hemsida:, www.jenniferlopez.com www.fkpscorpio.se

PRESSKONTAKT FKP Scorpio gällande konsertfrågor: David Maloney Tel.: +46 (0)8 410 462 24david.maloney@fkpscorpio.com

PRESSKONTAKT FKP Scorpio gällande bilder och övrig marknadsföring: Ami Mörén tel.: +46 - (0)72 362 56 77ami.moren@fkpscorpio.com


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.