2013-04-18 10:19Pressmeddelande

IF Brommapojkarna flyttar hemmaderbyn till Tele2 Arena

Brommapojkarna väljer att förlägga sina hemmaderbyn på Tele2 Arena under höstsäsongen, vilket innebär att tre av sex stockholmsderbyn i allsvenskan kommer att spelas på Tele2 Arena i höst. 

Det blir stor derbyfest i nya Tele2 Arena i Globenområdet. Förutom att vara hemmaplan åt Djurgården och Hammarby kommer även Brommapojkarna med start i höst att spela sina hemmaderbyn på Tele2 Arena.  Det betyder att totalt tre Stockholmslag kommer att husera i den nya arenan. 

-           Vi tror att vi kan locka en större publik från hela Stockholm genom att spela i Tele2 Arena. Det kommer att vara ett härligt ställe att spela fotboll på och vi är väldigt glada över att fått till det här samarbetet, säger Ola Danhard, Klubbdirektör Brommapojkarna.  

Brommapojkarnas derbyinflyttning gör att Tele2 Arena kommer att stå värd för hela tre av sex stockholmsderbyn under hösten, och troligen ännu fler nästa år.

-           Med tillskottet av Brommapojkarna känns det verkligen som att Tele2 Arena blir Stockholms egen derbyarena och vi ser väldigt mycket fram emot att ha höstens stockholmskamper här hos oss, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Höstens derbyn i Tele2 Arena (preliminära dagar och tider)  :

11 augusti          17:30 Brommapojkarna – Djurgården

26 september   19:00 Djurgården - AIK

26 oktober         16:00 Brommapojkarna – AIK

För mer information, kontakta gärna:

Johan Seidefors, t.f. kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, tel: 08-600 93 52 ( johan.seidefors@globearenas.se )

Ola Danhard, Klubbdirektör IF Brommapojkarna, 0708-95 94 49

Om Tele2 Arena  Tele2 Arena är en multifunktionsarena i arenaområdet invid Ericsson Globe som bland annat kommer att erbjuda nationell och internationell fotboll, konserter, häst-, is-, och motorsport. Arenan kommer att vara hemmaplan för både Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll och har plats för mellan 33 – 45 000 personer beroende på typ av evenemang. Tele2 Arena slår upp portarna i mitten av juli med en späckad premiärvecka med både svensk och internationell fotboll samt en konsert med Gyllene Tider. Arenans officiella invigning går av stapeln 24 augusti med konserter med Kent, Robyn och Lars Winnerbäck. Mer information finns på www.tele2arena.se

Om Stockholm Globe Arenas   Stockholm Globe Arenas ansvarar för driften av de fem arenorna Ericsson Globe, Annexet, Hovet, Söderstadion, Tele2 Arena, samt attraktionen SkyView. Arenorna gästas årligen av världsartister som Lady Gaga, Celine Dion, Avicii och Rihanna. Dessutom genomförs stora idrottsmästerskap som Inomhus-EM i friidrott, Basket-EM och Ishockey-VM, samt megaevenemangen Monster Jam och NHL-premiären. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,5 miljoner besökare är evenemangsområdet i särklass det största och mest flexibla i norra Europa.www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.