2013-09-24 10:35Pressmeddelande

IDOL 2013 AVGÖRS I ERICSSON GLOBE

Ett av Sveriges och TV4:s populäraste program är tillbaka i rutan efter ett par års paus, likaså är den stora finalen i Ericsson Globe. Den 6 december har det åter blivit dags att kröna Sveriges nästa stjärna i den direktsända Idol-finalen från Ericsson Globe.

Idol-finalen och Ericsson Globe har de senaste åren varit synonyma med varandra. Mellan 2008-2011 avgjordes samtliga finaler inför storpublik i arenan. Årets talangjakt inleddes med audition på Hovet den 13 april och nu sluts alltså cirkeln hosStockholm Globe Arenas med den stora finalen i Ericsson Globe den 6 december. 

- Idol är Sveriges största talangjakt och ett fantastiskt skyltfönster för nya artister. Att uppträda inför en fullsatt, kokande Ericsson Globe är för många en dröm. Vi är mycket stolta och glada att än en gång få vara delaktiga när en ny stjärna föds, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas. 

Den direktsända finalen leds av TV4 - profilen Per Lernström. I juryn ser vi precis som förra gången det begav sig trion Alexander Bard, Laila Wahlgren-Bagge och Anders Bagge. 
Programmet har sedan starten år 2004 fött fram stjärnor som Darin, Loreen, Måns Zelmerlöw, Agnes, Amanda Jenssen, Danny Saucedo, Tove Styrke med flera. 

För senaste nytt - följ Idol på Twitter och  Instagram   via hashtaggen #IdolSE. 

Mer information, kontakta: 
Daniel Stålbo, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas 
Tel: 08-600 93 52, e-pos t: daniel.stalbo@globearenas.se 

Erik Sidung, pressansvarig Idol TV4 
Tel: 0739-849167 erik.sidung@tv4.se TV4-Gruppen har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i mer än två årtionden. TV4-Gruppen består, utöver huvudkanalen TV4, av över 40 tv-kanaler i hela Norden, inom både fri-tv, mini-pay- och premiumområdet, där C More är Nordens ledande betal-tv-operatör. TV4 sänder också nyheter från 25 lokal-tv-stationer och en mängd andra tjänster på nätet, i mobilen och on demand, bland annat TV4 Play, som samlar rörligt material från TV4-Gruppens kanaler. För mer information, se tv4gruppen.se. 
          

Stockholm Globe Arenas  bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och 1,7 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa. www.globearenas.se


Om Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. För mer information se www.stockholmlive.com alternativt www.asmglobal.com.